S.Y.N.E.R.G.Y. in het Museum aan het Vrijthof

Burgemeester Penn-te Strake opent tentoonstelling Mart Visser

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 30 september 2016

Modeontwerper Mart Visser is een man met vele gezichten. Dat werd weer eens duidelijk tijdens zijn allereerste solo-expositie, die gisteren feestelijk werd geopend door burgemeester Annemarie Penn-te Strake. De opening in het Museum aan het Vrijthof werd bijgewoond door een groot aantal genodigden, onder wie diverse vertegenwoordigers van Maastricht Modestad en Fashionclash.

Mart Visser mag dan vooral bekendstaan als ontwerper van haute couture-creaties, toch weet hij mensen ook te verrassen met zijn kunst.

Vanaf het moment dat hij een potlood vast kon houden, tekent hij kleding en schetst hij koppen, hoofden en tronies, zo werd gisteren nog eens duidelijk. Visser wil de bezoeker laten zien wat twee totaal verschillende disciplines - kunst en haute couture - met elkaar te maken hebben. Beide kunstvormen komen voort uit hetzelfde creatieve brein, waardoor voor Visser als ontwerper een totaal nieuwe wereld binnen zijn al bestaande oeuvre is ontstaan.

De solo-expositie S.Y.N.E.R.G.Y. is tot en met 6 november te bewonderen. De tentoonstelling bestaat uit een persoonlijke selectie van schilderijen, sculpturen en installaties. Deze worden gecombineerd met highlights uit zijn modecollecties van de afgelopen twintig jaar.

Kijk voor meer informatie op de website van Museum aan het Vrijthof

Lees ook

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram