Derlon Hotel: concert Spinvis daverend succes

Nieuwe formule Maastrichts hotel in 2017 voortgezet

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 2 september 2016

Het eerste intieme concert van eenmansband Spinvis afgelopen woensdagavond in een overvol La Bonbonnière, is een daverend succes geworden. Dat zegt directeur Sione Götte van het luxueuze Derlon Hotel aan de het Onze Lieve Vrouweplein, de organisator van het concert.

Het uitverkochte optreden was volgens haar dat Derlon nu al heeft besloten om de formule ‘kleinschalige optredens met grote namen’, in 2017 voort te zetten. Het volgende concert staat gepland voor 22 december dit jaar. Dan verzorgt de fameuze bandoneonspeler Carel Kraayenhof samen met pianist Juan Pablo Dobal een concert in de voormalige Maastrichtse stadschouwburg tegenover Derlon Hotel Maastricht. Kraayenhof werd wereldberoemd nadat hij in 2002 de toenmalige prinses Máxima tot tranen toe had weten te roeren, op de dag dat zij in het huwelijk trad met voormalig kroonprins Willem-Alexander. Het optreden op 22 december is getiteld Hotel Victoria.

,,Opvallend was dat bij het concert van Spinvis relatief veel jong en nieuw concertpubliek, van Eindhoven tot het Belgische Aalter aanwezig was”, zegt Sione Götte, die eerder sprak van ‘een echt Derlon-product’. Volgens haar is de horeca op ‘het meest sfeervolle plein van Nederland’ gebaat bij optredens als dat van woensdagavond. ,,Voorafgaand en na afloop zaten de terrassen op het Onze Lieve Vrouweplein vol”, stelt ze tevreden vast.

Kaarten voor het concert van Carel Kraayenhof, alsook eventuele arrangementen met diner en overnachting, zijn te boeken via www.derlon.com

 

Lees ook