‘Prins op het Knappe Paard’ bijna klaar voor première

Jeugdopera rekent af met mierzoete prinsessenromantiek

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 26 september 2016

Een modern sprookje dat ons luchtig een spiegel voorhoudt en de liefde toont met alle mankementen die erbij horen. Dat is in één zin de gedachte achter de nieuwste productie van Opera Zuid in samenwerking met theaterplaats Laagland, De Prins op het Knappe Paard. De première van deze jeugdtheateropera vindt plaats komende dinsdag 27 september. Voor de verandering eens niet in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht of het Parktheater in Eindhoven, maar in Schouwburg De Domijnen in Sittard. Daar is zaterdag ook de try-out gehouden.

Verliefd zijn... zwijmelen en wegdromen. In sprookjes komt het altijd goed. ‘En ze leefden nog lang en gelukkig!’, heet het dan. Maar wat als Sneeuwwitje de knappe prins die haar wakker maakt, bij nader inzien helemaal niet leuk blijkt te vinden? En misschien wil de kikker liever niet door een prinses gekust worden...

In de jeugdtheateropera De Prins op het Knappe Paard wordt de energieke, recht voor zijn raap theaterstijl die de theatermakers van Het Laagland eigen is gecombineerd met de romantische kippenvel-kwaliteit van Opera Zuid.

De Prins op het Knappe Paard rekent op een originele manier af met het mierzoete romantische plaatje van veel prins-vindt-prinses-sprookjes. De regie is in handen van de jonge regisseur Lennart Monaster.

Zie hier voor de speellijst van De Prins op het Knappe Paard!

Lees ook