Brasserie FLO ‘Fijnste Franse Restaurant van Nederland’

Equipe Sita Tadema krijgt publieksprijs toegekend in Hilton Amsterdam

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 13 september 2016

Brasserie FLO in Maastricht mag zich ‘Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2016’ noemen. Dat is gisteravond bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in de tuinen van Amsterdam Hilton, waar vertegenwoordigers van een aantal Frans-Nederlandse restaurants zich hadden verzameld voor de uitslag van de uitverkiezing die jaarlijks wordt toegekend door ‘Leven in Frankrijk’, het glossy magazine over het goede leven in Frankrijk.

De op Franse leest geschoeide eetgelegenheid aan de Stationsstraat in Maastricht bleek goed voor de publieksprijs. Deze is het gevolg van een oproep in het voorjaarsnummer van Leven in Frankrijk en op de website van het magazine om ‘favoriete’ Franse adresjes in te sturen.

De actie leidde, zoals elk jaar, tot een groot aantal suggesties van zowel enthousiaste lezers als restaurateurs. Na ampel beraad stelde Leven in Frankrijk een lijst met tien genomineerden (allemaal Franse brasserieën) samen. Behalve om FLO ging het om de brasserieën Van Baerle en Ambassade, de French Connection en Thijs in Amsterdam, Brasserie Bardot in Breda, Café Colette in Haarlem, Brasserie de Paris in Wolfsheze, Pastis in Den Haag en Brasserie Pierre in Rotterdam.

General manager Sita Tadema van Hampshire Designhotel Maastricht, waarvan FLO Maastricht onderdeel uitmaakt, is blij met de prijs, zo liet ze gisteravond laat weten via haar Facebook-pagina. ,,Net terug van een prachtige avond@Hilton Amsterdam....megatrots...nu heerlijk slapen en morgen verder delen en vieren...”.

De Maastrichtse brasserie aan de Stationsstraat verkeert overigens al een week lang in een feestroes. Vorige week donderdag vierde het bedrijf het 7-jarig bestaan. Dat ging uiteraard gepaard met een keur aan klassiekers uit de Franse keuken, begeleid door de prachtigste wijnen uit alle wijnstreken van de ‘hexagone’, waaronder steak tartare (misschien wel het bekendste gerecht van FLO, aan tafel), escargots, choucroute alsacienne (op twee manieren bereid met een bitterbal van zuurkool), coq au vin, crème brûlée en natuurlijk de bij FLO onvermijdelijke oesters. De Franse bubbels vloeiden rijkelijk.

Dat laatste zal met het naar huis nemen van de plaquette behorend bij de publieksprijs ‘Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2016’ ongetwijfeld opnieuw het geval zijn.

Lees ook