Andrea Bocelli smeert de kelen tijdens presentatie nieuwe Chapeau

Eerste exemplaar voor gouverneur Herman Reynders

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 13 september 2016


Een goede samenwerking tussen Belgisch- en Nederlands-Limburg op economisch en toeristisch vlak is hard nodig, en een magazine als Chapeau speelt in die ontwikkeling een belangrijke rol. Dat zei gouverneur Herman Reynders van Belgisch-Limburg (in tegenstelling tot in Nederland bestaat in België de titel commissaris van de Koning niet) gisteravond tijdens de officiële presentatie van de nieuwe editie van Chapeau. Het 'magazine over het goede leven in Limburg en de Euregio' is dit keer voor een belangrijk deel gewijd aan Belgisch-Limburg.

Het nieuwe nummer, alweer het vijfde van dit jaar, werd ten doop gehouden in een van de stijlvolle achterzalen van ‘ristorante’ Buon’Eatalia aan de Zuivelmarkt in het centrum van Hasselt. Fabiënne Cuypers, de partner van eigenaar Dirk Hendrickx, nam een van de twee keurig van cadeaulint voorziene ‘eerste exemplaren’ in ontvangst uit handen van Chapeau-hoofdredacteur Jo Cortenraedt. Het andere ‘eerste exemplaar’ was voor Herman Reynders.

De toch al feestelijke bijeenkomst voor relaties van Chapeau en andere genodigden kreeg een extra feestelijk tintje door de wijnen van het huis Bocelli (eigendom van de Italiaanse wereldster Andrea Bocellli en diens broers), waaronder een sprankelende, kurkdroge prosecco, die een uitstekende opmaat vormde voor de keur aan Italiaanse mini-gerechtjes die vervolgens  de revue passeerden. De wijnen werden aangeboden door directeur Antonio Etneo van wijnhandel Selezione Vini Italiani, die al sinds jaar en dag persoonlijk bevriend is met de wereldberoemde Italiaanse zanger.   

Buon’Eatalia maakt deel uit van een waar drieluik van vooraanstaande restaurants aan de Hasseltse Zuivelmarkt. Alle drie zijn ze eigendom van Dirk Hendrickx, die te boek staat als de meest succesvolle horeca-ondernemer van Hasselt.

Het mini-horeca-imperium van Hendrickx omvat behalve Buon’Eatalia stadsbistro de Goei Goesting en food- en wijnbar l’Apéri Vino. Bijzonder is dat de drie zaken via de achterkant met elkaar verbonden zijn.

Foto's: Frits Widdershoven

Lees ook