Nieuwe naam voor VVV: Maastricht Marketing

Oude benaming VVV dekte al lang niet meer de lading

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 29 september 2016

De Vereniging voor Vreemdelingenverkeer (VVV) Maastricht heeft per 1 januari een andere naam: Maastricht  Marketing. De naamswijziging is vanochtend bekendgemaakt tijdens een personeelsbijeenkomst. De nieuwe naam maakt onderdeel uit van een bredere koerswijziging die het afgelopen jaar is ingezet. ,,De naam VVV dekt de lading al lang niet meer. Onze hoofdtaak is niet meer het informeren van toeristen en de bemiddeling in accommodaties, maar het vermarkten van de stad Maastricht,” aldus Lars Flinkerbusch, directeur van VVV Maastricht.

Bezoekers die informatie over Maastricht willen inwinnen, kunnen in 2017 nog steeds terecht bij het Dinghuis in de Kleine Staat waar het toeristisch informatiecentrum is gevestigd. Het fysieke pand krijgt in de loop van 2017 een geheel nieuwe uitstraling, maar het VVV-icoon zal nog steeds op de gevel prijken. ,,VVV is nu eenmaal een sterk merk in de toeristische sector en is herkenbaar voor bezoekers”, aldus Flinkerbusch.

Vaak halen bezoekers nog folders bij het Dinghuis over welke attracties er in de buurt zijn. Maar de tijd dat bezoekers een hotelkamer willen boeken, is achterhaald. De huidige bezoeker wil méér. Ze willen geen feiten maar verhalen, leven als een local en geïnspireerd worden. Flinkerbusch: ,,Om op het veranderende reisgedrag van onze bezoekers in te kunnen spelen, zullen we hen nog beter moeten helpen om reisgeluk te ervaren vanuit een totale guest experience. We moeten personen in het hart raken en hen in beweging brengen. Dat begint bij het moment dat je geprikkeld wordt om Maastricht te bezoeken tot het moment van thuiskomst. Alle mensen van VVV Maastricht krijgen daarom de rol van marketing-communicatiemedewerker.”

De stad Maastricht is meer dan het bourgondische leven en de historische gebouwen. De missie van de citymarketingorganisatie is om de oude en nieuwe kenmerken van de stad op spanning te zetten. Dat maakt Maastricht nog interessanter. Het komend jaar zien bezoekers en bewoners dat terug in een krachtige marketing van de stad, een hernieuwing van de eigen VVV-exploitaties, de lancering van een website die bezoekers van de gewenste gebruikerservaring voorziet en een splinternieuw bezoekerscentrum dat inspireert.

Lees ook

Heeft u nog vragen?

Heeft u eerst nog vragen of heeft u hulp nodig bij het invullen van dit formulier?

Bel ons gerust even op: +31 (0)251 - 25 79 24

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen
 • Magisch Maastricht 2018

  Lees volledig Artikel
  Magisch Maastricht 2018

  Magisch Maastricht 2018

  Kerststad Maastricht op het Vrijthof

 • Jumping Indoor Maastricht 2018

  Lees volledig Artikel
  Jumping Indoor Maastricht 2018

  Jumping Indoor Maastricht 2018

  Topsport tijdens JIM in MECC Maastricht

 • Folie Culinaire

  Lees volledig Artikel
  Folie Culinaire

  Folie Culinaire

  De zesde editie van de exclusieve internationale beurs voor topgastronomie

 • Zangersheide 2018

  Lees volledig Artikel
  Zangersheide 2018

  Zangersheide 2018

  Wedstrijd voor jonge paarden

 • Parkstad culinair

  Lees volledig Artikel
  Parkstad culinair

  Parkstad culinair

  Heerlijk Bourgondisch genieten doe je op Parkstad Culinair!

 • Chasse Patate

  Lees volledig Artikel
  Chasse Patate

  Chasse Patate

  Sportief en culinair genieten in Limburg voor het goede doel.

 • Preuvenemint 2018

  Lees volledig Artikel
  Preuvenemint 2018

  Preuvenemint 2018

  Het grootste eetfestijn van Nederland