Limburgse prijs voor Chinese kunstenaar Cai Guo-Qiang

Ludieke opening tentoonstelling in Bonnefantenmuseum

Auteur: Jo Cortenraedt
Vrijdag 30 september 2016


De Chinese kunstenaar Cai Guo-Qiang heeft de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA) gewonnen. De prijs werd hem uitgereikt door gouverneur Theo Bovens. Na de plechtigheid in het gouvernement werd een tentoonstelling met werk van de Chinese kunstenaar in het Bonnefantenmuseum geopend. Dat gebeurde op een ludieke manier. Cai Guo-Qiang maakte aan de Maaskant van het museum op straat een kunstwerk met behulp van vuurwerk.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht moest voor de gelegenheid een speciale vergunning afgeven, om buskruit te kunnen gebruiken.

Nadat de dampen waren opgetrokken, kon de feestelijke rondleiding voor de gasten beginnen.

Foto’s: Luc Hommes

Lees ook