Gouverneur opent Euronext in Amsterdam

Ludieke actie bedoeld voor extra aandacht Brightlands

Auteur: Maarten van Laarhoven
Woensdag 21 september 2016

Gouverneur Theo Bovens heeft vanmorgen met de traditionele gongslag de beursdag van Euronext in Amsterdam geopend. Hij deed dat in aanwezigheid van Limburgse ondernemers. De gouverneur vestigde hierbij de aandacht op Brightlands, de familienaam van de vier campussen in Limburg die zijn gerealiseerd in samenwerking met chemieconcern DSM, pensioenuitvoerder APG en de Universiteit Maastricht.

Deze campussen staan voor de materialen van de toekomst, voor top-biomedische research and development, voor gezonde en veilige voeding en voor nieuwe diensten door slim gebruik van data. Hier is big-data de grondstof voor de ontwikkeling van nieuwe slimme diensten.

De nieuwste campus, de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen, werd onlangs geopend door Z.K.H. Prins Constantijn en minister Henk Kamp van Economische Zaken. Deze campus kent een vliegende start met KPN, Conclusion, Accenture, the Bank of New York Mellon evenals het CBS.

 

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram