Landcommanderij Alden Biesen in de bloemetjes gezet

Topfloristen uit de hele wereld ontmoeten elkaar tijdens Fleuramour

Auteur: Demy Janssen
Woensdag 14 september 2016

’s Werelds meest bekende bloemsierkunstenaars komen van 23 tot en met 26 september bij elkaar om Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen om te toveren tot een heus sprookjeskasteel. Dit doen zij voor Fleuramour, een jaarlijks terugkerend internationaal evenement omtrent florale kunst.

Duizenden bloemen worden verwerkt in creaties op topniveau. Bloemschikliefhebbers en bloembinders uit alle hoeken van de wereld treffen elkaar in Bilzen en maken van Fleuramour een bijzondere belevenis.

Naast een programma gevuld met wedstrijden en workshops staat de vrijdag traditioneel in het teken van hoedjes en kunnen bezoekers zich ’s avonds laten betoveren door het prachtige uitzicht van de in bloemen getooide Landcommanderij. 

De combinatie van een prachtige constructie met de kleuren en geuren van de gekozen bloemen en daarbovenop de juiste sfeerverlichting, maken de Landcommanderij tot een echt sprookjeskasteel.

Op het binnenplein van Landcommanderij Alden Biesen staat jaarlijks hét pronkstond van het Fleuramour, de erekoer. Hanneke Frankema en Max van de Sluis (Life3) nemen dit jaar de decoratie van deze erekoer voor hun rekening.
Deze twee internationaal gewaardeerde bloemsierkunstenaars brengen een indrukwekkend en verrassend schouwspel waarmee ze de meest verwende bloemenliefhebbers zullen verbazen. 

De aankleding van de erekoer, waarbij muziek, licht en kleur de componenten van het decor van de erekoer vormen, is een streling voor alle zintuigen, zo meldt de organisatie al op voorhand.

Klik hier voor meer informatie over Fleuramour

Lees ook