[Fotoverslag] Fleuramour 2016

Alden Biesen in vuur, water, lucht en aarde

Auteur: Elise Crutzen
Woensdag 28 september 2016


Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen, vlak over de grens bij Maastricht, zou rechtstreeks van een schilderij afkomstig kunnen zijn. De bijzondere sfeer wordt nog versterkt als het kasteel eens in het jaar, tijdens het wereldberoemde FLEURAMOUR, vier dagen lang versierd wordt met kunstwerken van ’s werelds kostbaarste bloemen. Het grootste bloemschikevenement van Europa tovert de landcommanderij traditiegetrouw om tot een oogverblindende bloemenweelde.

Rozen, zonnebloemen, kattenstaartamarant en zélfs groenten: werkelijk iedere kamer ondergaat tijdens het kleurrijke evenement een transformatie. De oerelementen vuur, water, lucht en aarde sijpelen er als rode draad doorheen.

Niet alleen professionele bloemkunstenaars afkomstig uit de hele wereld namen aan dit grootste bloemschikevenement van Europa deel (denk aan: Carles Fontanillas, Alex Choi, Hanneke Frankema en Max van de Sluis), óók was er plek voor floristen in spe zoals de studenten van het Citaverde Maasmechelen, die daarmee het nieuwe schooljaar pittig maar beeldig aftrapten.

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram