Personeel Neercanne houdt ‘droomdiner’ voor Daniëlle

Opbrengst bestemd voor nieuw zwembad medisch centrum Maasveld

Auteur: Maarten van Laarhoven
Woensdag 14 september 2016

Sponsordiners heb je tegenwoordig in alle soorten en maten. Het ene diner betreft een actie van een aantal studenten die aan de hand van een inzameling – vanzelfsprekend gekoppeld aan een heerlijk etentje - moeten laten zien dat zij in staat zijn een evenement te organiseren, terwijl de andere chique avondprak bestemd is om de kas van bijvoorbeeld een vereniging te spekken.

Maar soms heb je sponsordiners die eruit springen. Al was het maar omdat het initiatief genomen wordt door de witte én de zwarte brigade van een van de bekendere restaurants van Limburg. Het personeel van Château Neercanne in Maastricht – want daar ligt in dit geval het initiatief - bundelt op maandag 17 oktober de krachten om de ‘Droom van Daniëlle’ te laten uitkomen.

Daniëlle is een jonge vrouw met ernstige lichamelijke en verstandelijke beperkingen en epilepsie. Ze woont vanaf haar zesde levensjaar in medisch centrum Maasveld in Maastricht. Daniëlle zit in een rolstoel. Bewegen kan zij alleen in het zwembad van Maasveld. Voor haar en voor zo’n 200 andere bewoners van Maasveld is dit zwembad heel belangrijk, omdat zij er wekelijks zwemmen.

Die mogelijkheid staat op dit moment onder druk, aangezien er bij Maasveld al een aantal jaren wordt gebouwd: met de komst van het nieuwe centrumgebouw verdwijnt het huidige zwembad van Maasveld. Maar bewoonster Daniëlle is niet van plan zich daarbij neer te leggen. Zij is de personificatie van alle bewoners van Maasveld die hopen op de komst van een echt zwembad in plaats van een klein therapiebad, zodat zij ook in de toekomst bij Maasveld kunnen blijven zwemmen.

Om deze droom werkelijkheid te laten worden is er uiteraard veel geld nodig. Geld dat op allerlei manieren wordt ingezameld. Bijvoorbeeld aan de hand van het sponsordiner op Château Neercanne. Het keukenteam van het Château heeft speciaal voor deze gelegenheid een ‘droommenu’ samengesteld, dat er als volgt uitziet:


Ontvangst vanaf 18.00 uur met aperitief en amuse in de mergelgrot,

Zalm/Nori/Avocado/Quinoa/Sambai
                      

                       ***

Kabeljauw/Grotchampignons/Truffel
                      

                       ***

Kalf/Savooiekool/Witlof/Gnocchi/Madeira
                      

                       ***

Delice van chocolade
                      

Wijnen, koffie en water zijn bij de prijs van 95 euro p.p. inbegrepen

 

Wie het leuk vindt deel te nemen aan dit sponsordiner, en daarmee de droom van Daniëlle en haar medebewoners te laten uitkomen, is van harte uitgenodigd om voor 30 september een mail te sturen naar: wkoolen@maasveld.koraalgroep.nl

 

Lees ook