Videoterugblik op de Ironman Maastricht 2016

Xavier en Route

Dinsdag 2 augustus 2016

Xavier en Route met een videoverslag van de Iron Man Maastricht 2016, met interviews met onder anderen Ger Koopmans en directeur Ironman West Europe Björn Steinmetz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondagochtend 31 juli 06.45 uur. Meer dan 2000 atleten staan aan de Griend in Maastricht klaar om aan een enorme sportieve uitdaging te beginnen. Weldra springen zij in het water van de Maas voor de start van de 2de editie van de Iron Man Maastricht. Met meer dan een verdubbeling van het aantal atleten in vergelijking met vorig jaar, kon deze editie eigenlijk al vooraf een groot succes worden genoemd.

Een enorme mensenmassa stond de atleten op dit vroege tijdstip aan te moedigen voor de 3,8 kilometer in het water, zoals gebruikelijk het eerste onderdeel van de triatlon. Vervolgens stond nog 180 kilometer fietsen en het lopen van een volledige marathon op het programma. Bij de doorgang op de markt werden de atleten aangemoedigd door de vele supporters van op de tribunes en vanuit de VIP-ruimte. ,,Dit internationale evenement is van enorme waarde voor onze regio. Zowel op economisch als op sportief vlak”, aldus gedeputeerde Ger Koopmans die namens de provincie Limburg aanwezig was.

Ook directeur Ironman West Europa Björn Steinmetz is dolenthousiast over deze Maastrichtste editie. ,,Het is toch fantastisch dat we in het tweede jaar meteen meer dan een verdubbeling van het aantal atleten hebben. Ook het feit dat de Ironman de landsgrens overgaat (behalve Eijsden-Margraten en Valkenburg doet de Ironman Maastricht ook Wallonië en Belgisch-Limburg aan, red.), is uniek.”

De organisatie van de Maastrichtse editie ligt in handen van Extra Leisure. ,,Een jaar van voorbereiding is er aan vooraf gegaan, maar nu vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats”, aldus Rob Frambach van Extra Leisure.

Bij de mannelijke profs won de Braziliaan Amorelli. Bij de vrouwelijke profs sleepte de Amerikaanse Mary Beth Ellis de overwinning in de wacht. De amateurs konden tot middernacht binnenkomen. Chef-kok Huub Biro uit Geulle (eigenaar van twee Italiaanse ijssalons én Enotaca Trattoria Senza Nome in de Hoogbrugstraat in Maastricht) finishte net na middernacht, als laatste, maar mocht toch nog zijn medaille in ontvangst nemen.

Foto’s: Harry Heuts

Lees ook