Betoverende Vivaldi in een heel bijzonder jasje

Blokfluitist Erik Bosgraaf improviseert tijdens Cultura Nova

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 25 augustus 2016

Parkstad Limburg Theaters presenteert zaterdag 27 augustus samen met cultuurfestival Cultura Nova een letterlijk grensoverschrijdend concert. In het Ludwig Forum in Aken steken de philharmonie zuidnederland en blokfluitist Erik Bosgraaf Vivaldi’s meesterwerk De Vier Jaargetijden in een wel heel bijzonder jasje.

In 70 minuten wordt de toeschouwer meegezogen in een mix van beeld en geluid. ,,Tussen de bekende noten laten virtuoze improvisaties De Vier Jaargetijden weer als nieuw klinken”, aldus Parkstad Limburg Theaters.

De cineasten Paul en Menno de Nooijer bijpassend beeldmateriaal. Door middel van improvisaties gaat Erik Bosgraaf de dialoog aan met hun visualisaties en live beeld- en sounddesign. ,,Zo wordt Vivaldi geïntegreerd in een fascinerend totaalconcept. Een explosieve klankencocktail in een ongedwongen setting en een absolute must see voor alle fans van dit wereldberoemde klassieke werk”, aldus de vooraankondiging.

Blokfluitist Erik Bosgraaf is hard op weg om de blokfluit een nieuwe jeugd te geven. Samen met de philharmonie zuidnederland gaat hij zaterdag aan de haal met Vivaldi’s Vier Jaargetijden, een van de meest gespeelde en bewerkte klassieke werken uit de geschiedenis. Doordat het werk zo bekend is vormt het een prachtig uitgangspunt voor avontuurlijke musici.

Erik Bosgraaf speelt niet alleen de vioolpartij op zijn blokfluit, hij gaat ook met de noten aan de haal en dwaalt geregeld af met duizelingwekkende improvisaties, aldus Parkstad Limburg Theaters. ,,Het resultaat is een betoverende Vier Jaargetijden die weer helemaal als nieuw klinkt!”

Het tiendaagse Cultura Nova begint vrijdag 26 augustus en duurt tot en met zondag 4 september,

Lees ook