Sportief zakendoen tijdens proftoernooi op de Maastrichtse golfbaan

Grensoverschrijdende golfclub doeltreffend platform voor ondernemers

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 18 augustus 2016

Bij International Golf Maastricht, de grensoverschrijdende golfbaan op de Dousberg in Maastricht en tevens de thuisbasis van Golfclub Lanaken, wordt reikhalzend uitgekeken naar eind volgende week. Dan wordt op de immense glooiende vlakte, die deels op Nederlands en deels op Belgisch grondgebied ligt, een toernooi voor Belgische en Nederlandse professionals gespeeld.

Deze baan is al vele jaren een basis voor geweldige toernooien, maar dit toernooi is extra bijzonder omdat het gekoppeld is aan het Preuvenemint in Maastricht, zegt directeur André Klok. Na afloop van de sportieve krachtsinspanning op 27 augustus staat dan ook een bezoek het culinaire evenement op het programma. Golfclub Lanaken/de Maastrichtsche is partner is van Les Tables, een van de twee grote gastronomische samenwerkingsverbanden in Maastricht en tevens een van de vaste deelnemers aan het Preuvenemint.

Voor de Open Maastrichtsche, die begint op 26 augustus, heeft zich een keur aan professionele golfers uit België en Nederland aangemeld. Het sportieve evenement is dit jaar extra bijzonder omdat de wedstrijd wordt gecombineerd met een Limburgse Long-drive wedstrijd voor professionals en amateurs, waarbij met name wordt gekeken naar wie het verst kan slaan. ,,We doen dit van de fairway van hole 18 richting de green van hole 9, van Nederland naar België dus, zodat deze wedstrijd een Euregionaal tintje heeft”, aldus Klok. 

Tevens zal er een Beat The Pro/Nearest to the Pin-wedstrijd worden gehouden. Dit houdt in dat zowel de professionals als de amateur(hobby)spelers ieder één bal krijgen die ze mogen wegslaan. De winnaar van de wedstrijd is degene van wie het balletje het dichtste bij de hole ligt.

,,Een geweldig evenement om aan deel te nemen of naar te komen kijken”, aldus Klok. Hij benadrukt dat het toernooi en het hele programma eromheen voor ondernemers een uitstekende gelegenheid is om zich te presenteren en om nieuwe zakelijke contacten te leggen. ,,Onze ervaring is dat deze mooie sport zakelijk verbroedert en dat toernooien als deze vaak de basis vormen voor een mooie samenwerking. Met het oog hierop hebben we als Maastrichtsche diverse bijzondere sponsorpakketten in de aanbieding.

Sponsors maken tijdens het toernooi gebruik van de business-lounge op de eerste verdieping, die een prachtig uitzicht biet over de baan. Ze kunnen hier hun gasten verwelkomen, zich in alle rust terugtrekken of met behulp van de beschikbare moderne apparatuur hun projecten presenteren. ,Bovendien is het zo dat we rondom het clubhuis diverse borden plaatsen met daarop de naam en het logo van de sponsor. Uiteraard staat het onze sponsors vrij om zelf vlaggen en/of banners te plaatsen”, aldus de directeur. 

Een groot gedeelte van de sponsorbedragen zal gebruikt worden om de prijzenpot te vullen, die vervolgens verdeeld wordt over de nummers 1 tot en met 3 van het toernooi, legt Klok uit. ,,Omdat er diverse mediapartners aanwezig zullen zijn, zal de sponsor op diverse manieren prominent ‘in beeld’ komen, zo verwacht hij.

Directeuren van bedrijven die besluiten het sportieve evenement te ondersteunen, hoeven zich niet moe te maken. Gedurende de wedstrijddagen zijn er buggy’s beschikbaar, zodat degenen die het allemaal mogelijk maken de wedstrijd op een comfortabele manier kunt volgen, evenals hun gasten. In het sponsorprogramma voor de ProAm is inbegrepen de deelname aan drie flights (voor in totaal acht relaties of medewerkers). ,,Zoals ik al aangaf wordt het toernooi besloten met een feestelijk bezoek aan het Preuvenement”, aldus Klok. ,,Onze sponsors en hun gasten kunnen zich opmaken voor een unieke sportieve en culinaire happening.”

Kijk hier voor meer info over de wedstrijd. 

Informatie over sponsormogelijkheden kan worden verkregen via directeur André Klok 06-21564491/andre@internationalgolfmaastricht.com

 

Lees ook