Nieuw viersterrenhotel op Markt Venlo

Jonge ondernemer ziet grote kansen voor de binnenstad

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 18 augustus 2016

Op de Markt in Venlo opent begin 2017 een nieuw hotel de deuren: Theaterhotel Venlo. Het betreft een initiatief van de jonge Venlose ondernemer Gijs Hendrikx (30), die daarmee wil inspringen op de toenemende behoefte van zowel zakelijke gasten als toeristen om op een toplocatie in het centrum van Venlo te kunnen overnachten. De komst van het hotel past in de ogen van de jonge ondernemer heel goed bij de vernieuwingen en ontwikkelingen die de binnenstad van Venlo afgelopen tijd heeft doorgemaakt.

www.hollandfoto.net / Shutterstock.com

Theaterhotel Venlo zal ingericht worden naar een viersterrenclassificatie. Het krijgt 42 kamers in verschillende klassen (comfort, de luxe en suite). Sfeer en comfort zijn in de totstandkoming van het hotel belangrijke kernbegrippen. Nu de plannen voor een hotel op de betreffende locatie eindelijk rond zijn, komt ook de heropening van Hotelbar de Miste weer in zicht. De zaak werd in 2014 geopend, maar sloot vorig jaar alweer de deuren. De verwachte vestiging van een hotel maakte nadrukkelijk deel uit van het businessplan. Het hotel zelf gaat op 1 januari 2017 van start. 

De reden om een hotel op de Markt te gaan uitbaten, ligt volgens Hendrikx voor de hand. ,,Venlo en de regio Noord-Limburg hebben veel te bieden, van winkelen, eten en uitgaan tot talrijke zakelijke evenementen, musea en natuur. Daarnaast is de samenwerking met De Maaspoort Theater & Events een belangrijke factor in het ondernemingsplan. Ik kijk ernaar uit om met het hotel iets toe te voegen aan de beleving van Venlo.”

Eerder werd vanuit Hotelbar de Miste een doorgang gemaakt naar De Maaspoort. Op deze manier is er al ingespeeld op de toekomstige samenwerking met het theater.

Lees ook