ECI Cultuurfabriek: cultuur snuiven op verschillende niveaus

Cultureel centrum met eigen bioscoop, exposities én Michelinster

Auteur: Matthijs Van Wissen
Woensdag 24 augustus 2016

Voor wie denkt dat Roermond enkel bestaat uit het gezellige stadscentrum en het Laurentiusziekenhuis moet zeker eens een kijkje gaan nemen in de voormalige ECI fabriek die omgetoverd is tot hét cultureel centrum van Roermond en omstreken.

Wanneer je over de brug de fabrieksingang binnenstapt kom je in een immense ruimte terecht waarin twee dames achter de receptie je verder helpen met alles wat de ECI Cultuurfabriek te bieden heeft. Er zijn exposities van meerdere kunstenaars, filmzalen waar veel bioscopen een puntje aan kunnen zuigen, en verschillende horecagelegenheden.

In de ECI filmagenda staan zowel commerciële als alternatieve films en documentaires. De prijs voor een filmbezoek ligt rond de €8,-.

De verscheidenheid van exposities in het cultureel centrum van Roermond is groot. Er zijn regelmatig wisselende expo’s en tentoonstellingen. Denk hierbij aan de aankomende expositie PeperArt waarin twintig verschillende kunstenaars hun werk aan het Limburgse publiek tonen en aan de kunstuitleenexpositie van het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Cursussen

De ECI Cultuurfabriek in Roermond is ook een goede leerschool voor mensen die graag creatief bezig zijn. Zo zijn er geregeld korte cursussen, zoals de Textiel 3-daagse die deze week gehouden wordt. Daarnaast wordt op gezette tijden onderricht gegeven in muziek, dans, toneel, fotografie en beeldende kunst. Een walhalla voor de creatieve geest dus!

Eten en Drinken

Ben je niet zo van het creatieve, of wil je even voor of na de voorstelling van je favoriete band of film een hapje eten of een ‘drankje doen’? Ook in dat geval ben je bij de ECI Cultuurfabriek aan het goede adres. In het Grand Café van de ECI Cultuurfabriek is het heerlijk toeven, zowel voor een drankje als voor een smakelijk gerecht. De keuken van het Grand Café is op zondag en maandag gesloten.

Ga je liever voor het hogere segment? Dan komt restaurant ONE zeker in aanmerking. Het met één Michelinster bekroonde restaurant ligt in een vleugel van de ECI Cultuurfabriek. Op sterrenniveau eten doe je bij Restaurant ONE in een moderne setting waarbij de ruwe elementen van de oude ECI fabriek intact gehouden zijn.

Van excentrieke exposities naar een sterrenrestaurant in authentieke sferen, en van acteurs zien op het witte doek tot zelf op het toneel staan. Bij de ECI Cultuurfabriek in Roermond komt iedereen aan zijn trekken.

 

Lees ook