Boels Rental: de onzichtbare oranje kracht

Partner achter de schermen

Dinsdag 2 augustus 2016

Boels Rental is bekend als een van de grootste verhuurders van gereedschappen, machines en event-equipment in Europa. Minder bekend is de prominente rol tijdens talloze festivals, feesten en events in binnen- en buitenland.

Limburg
Boels Rental haalt een groot deel van zijn omzet buiten Nederland. Toch is de Limburgse eventmarkt heel belangrijk voor het bedrijf. Behalve Pinkpop gelden het Preuvenemint in Maastricht en Lekker Venlo als ‘vlaggenschepen’ voor Boels in Limburg. „Natuurlijk,” zegt Marnix Wijers. „Hier in Limburg zijn we groot geworden, Boels is een Limburgs familiebedrijf. Maar events is ook een groeimarkt. Ons materieel en mensen zetten we uiteraard ook in de rest van Nederland, België en een deel van Duitsland in. Bijna altijd een uitdagende logistieke operatie. Het evenementenseizoen is kort, zo’n twintig weken. In die korte periode wil je zo veel mogelijk evenementen bedienen. Strakke planning is cruciaal. De laatste gast is nog niet vertrokken of onze mensen zijn al aan het opruimen en afbreken, want het volgende event wacht. Onze eigen vrachtwagens rijden kriskras door Nederland, België en Duitsland. We willen ons materieel natuurlijk zo efficiënt mogelijk inzetten.”

Stille kracht
Op het Preuvenemint is Boels Rental betrokken bij de opbouw en afbouw, stroomvoorziening en levering van keukens en glazen. „Bij Lekker Venlo spelen we ook die rol waarbij we onze ervaringen in Maastricht en vice versa graag delen,” aldus Guido Deckers. „Op die manier brengen we beide organisaties zelfs bij elkaar. Ze leren van elkaar waardoor de events steeds beter worden. En nee, daar hoeven we geen credits voor. Het hoort bij onze rol als partner en betrokken toeleverancier.” Marnix Wijers tenslotte: „We leveren veel meer dan producten alleen. Wij verbinden. Onze toegevoegde waarde zit in het organiseren en ontzorgen. Boels is de stille kracht achter die events.”

WWW.BOELS.COM

Lees ook