Genieten op het terras van Café Sjiek

Blogster Christina over haar perfecte avond in Maastricht

Auteur: Christina Janssen
Dinsdag 2 augustus 2016

Waar je mij blij mee kunt maken? Op een vrije middag met lekker weer genieten op het terras en de omgeving bij Cafe Sjiek. Mocht je niet zo bekend zijn in Maastricht, is dit echt een pareltje dat je gegarandeerd kunt waarderen. Gelegen aan de rand van het stadspark, kun je hier genieten van een uitgebreide menukaart met veel variatie. Bij Café Sjiek staan vooral eenvoudige gerechten op de kaart bereid met verse producten uit de regio. 

Als ik aan Café Sjiek denk, gaan mijn gedachten meteen naar de aspergekroketten. Deze heb ik een aantal weken geleden hier gegeten en ze zijn zó lekker. Stiekem baalde ik er dan ook een beetje van vrijdag dat het helaas geen aspergeseizoen meer is.

Maar niet getreurd, Er is zo veel lekkers bij Café Sjiek. Dit keer koos ik voor een couscoussalade met feta, olijven en nog meer. Een heerlijke portie die mij zeker een voldane middag heeft bezorgd. Mijn goede vriendin koos vrijdag voor de quiche, die er ook heerlijk uit zag. Ik weet dan ook al wat mijn volgende keuze bij Café Sjiek gaat zijn. 

Samen hebben we dus genoten van typisch Maastricht, het park en de rustige omgeving. Als afsluiter natuurlijk genoten van het park met een ijsje van Luna Rossa. Daar is het weekend toch voor? 

Vanaf het Vrijthof loop je in ongeveer vijf minuten naar Café Sjiek. Wil je er graag vanuit het station naartoe lopen? Dan doe je er ongeveer een kwartier over. Bij Café Sjiek kun je helaas niet reserveren dus soms zul je er dan ook even moeten wachten. Maar deze wachttijd is het altijd weer waard. 

Lees ook