Beau Bassin: eten en fashion in een feeërieke omgeving

Evenement aanzet voor een bubbelend en bruisend Bassin

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 12 augustus 2016

Het wordt de eerste grote activiteit die de leegte van ’t Bassin, de oude binnenhaven in hartje Maastricht, moet opvullen nu de ontwikkeling van het gebied eromheen bijna is voltooid. De horecazaken Gastrobar Dock Five, The Harbour Club en visrestaurant Les 3 Seaux kijken dan ook volop uit naar Beau Bassin 2016, waarbij bezoekers op zondag 4 september kunnen lunchen of dineren, en tussen de gangen door kunnen genieten van een groots opgezette modeshow, aldus Ward Schoonbrood, die de organisatie op zich neemt.

,,Mode, lekker eten, een verfrissend drankje en een sfeervolle binnenhaven. Genietend van een menu geserveerd door een van de restaurants van ‘t Bassin kunnen onze gasten genieten van inspirerende mode van modeboetieks uit Maastricht en omstreken”, aldus Schoonbrood, die in het recente verleden onder meer sturing gaf aan het gemeentelijke initiatief om Maastricht internationaal als modestad op de kaart te zetten.

‘Maak van ’t Bassin iets bijzonders’, is in simpele bewoordingen de opdracht die hij in zijn nieuwe functie heeft meegekregen. ,,We moeten ervoor zorgen dat deze mooie plek, die voor veel mensen toch een beetje uit de loop ligt, een belangrijke rol gaat spelen in het Maastrichtse uitgaansleven, nu de ontwikkeling van het Sphinxkwartier zijn voltooiing nadert, aldus Schoonbrood. ,,Beau Bassin kan daarvoor een eerste aanzet zijn.”

Hij doelt op het nieuwe onderkomen van filmhuis Lumière, dat dit najaar zijn intrek neemt in de naburige oude ketelhuizen van de Sphinxfabrieken. Maar ook op het feit dat de vlakbij gelegen nieuwe Pathé-bioscoop en poppodium de Muziekgieterij (gevestigd in de Timmerfabriek) inmiddels voor veel aanloop heeft gezorgd. ,,Het gebied leeft. De volgende stap die wij moeten maken is ’t Bassin bij alle nieuwe ontwikkelingen betrekken. Tot nu toe is het jaarlijkse netwerkevenement Bassinario de enige avond waarop ’t Bassin helemaal volloopt. Dat moet anders en dat moet beter, want ’t Bassin is een prachtige plek die de aandacht van de mensen meer dan waard is.”

Het evenement, dat mede wordt georganiseerd door fashionbureau Sessibon in Geleen, is opgedeeld in een middag- en een avondgedeelte. ,,De lunch begint om 13.00 uur en het diner om 19.00 uur. Mensen die het willen meemaken kunnen reserveren bij de deelnemende restaurants”, legt Schoonbrood uit. ,,De gangen van het menu en modeshows wisselen zich continu af en er is muziek. Het geheel wordt versterkt door verrassende lifestyle-elementen. Ook is er een speciaal Beau Bassin Loungeterras waar onze gasten die niet aan de lunch of het diner deelnemen tijdens het evenement kunnen genieten van een drankje en/of finger food.”

Kijk voor alle praktische informatie op www.beaubassin.nl

De totstandkoming van het evenement is ook te volgen via Facebook (beaubassinmaastricht) en Twitter.  Gebruik als het even kan de volgende hashtags: #beaubassinmaastricht #BBmaastricht #fashionmaastricht #modemaastricht #maastricht @beaubassinmaastricht

Lees ook