Belgisch wijnconcept slaat vleugels verder uit

Winefair zoekt de grote Vlaamse steden op

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 4 juli 2016

Winefair, in 2012 begonnen als de grootste en innovatiefste wijnbeurs van Belgisch-Limburg, slaat na Lanaken en Leuven de vleugels verder uit. De beurs gaat nu ook edities organiseren in Gent en Antwerpen, meldt de Belgische zakensite Madeinlimburg.be. Winefair is een initiatief van Primetime Communication Group van de Limburgers Stefan Frissen en Christophe Wels van.

Winefair, qua sfeer vergelijkbaar met het Maastrichtse initiatief Château Maestricht op het Vrijthof, ging vier jaar geleden van start in Lanaken met enkele tientallen wijnhandelaren, en trok toen meteen 2000 bezoekers. Vervolgens was het de beurt aan Leuven, waar ook enkele duizenden wijnliefhebbers hun belangstelling toonden.

Waar bij Château Maestricht (dit jaar van 28 t/m 30 oktober) de nadruk ligt op Limburgse wijnen en Limburgse importeurs, kiest de Wine Fair voor een meer internationale insteek. Niet alleen de klassieke Europese wijnlanden (Frankrijk, Italië en Spanje) komen aan bod, maar ook relatieve nieuwkomers als Slovenië, Moldavië en Bulgarije.

Komend najaar opent de sfeervolle feestlocatie Kasteel Den Brandt in Antwerpen de deuren voor het beursconcept, behalve naar wijn de aandacht uitgaat naar andere ambachtelijke dranken, zoals gin en whisky. Winefair maakt dit jaar ook onderdeel uit van het succesvolle culinaire evenement Lekker Genieten dat op 10 en 11 december wordt gehouden in Gent.

Lees ook