Het kasteelleven van André Rieu

Een greep uit de André Rieu gids

Auteur: André Rieu
Maandag 11 juli 2016

Met een eigen kasteel zou je je een kasteelheer kunnen voelen, maar dat voel ik niet zo. Het is meer de sfeer, de schoonheid en ook de historie die mij boeit en bijdraagt tot mijn fantasie om mooie dingen te creëren. In ons kasteel is ooit de beroemde Franse musketier d’Artagnan nog geweest, vlak voor dat hij sneuvelde in de stad. 

De oude mergelstenen, de details in de architectuur, de prachtige bloemen in de tuin, dat alles stimuleert me. Ik merk dat de persoonlijke gasten die wij ontvangen, zich behaaglijk voelen in zo’n ambiance, dat vind ik belangrijk. Zo’n romantische bouwstijl, ik hou daarvan. Die romantiek komt ook terug in de muziek van Johann Strauss. Daarom hou ik zo van Wenen. Je vraagt je wel eens af waarom er tegenwoordig nog zo weinig gebouwen worden neergezet, waar romantiek een hoofdrol speelt. 

Ooit hebben wij als podium het grote en wereldberoemde Schloss  Schönbrunn nagebouwd, dat was het grootste bühne ter wereld. Dat het om het grootste podium ging, vond ik niet zo belangrijk, maar het decor was bijzonder romantisch. Maar ja, een heel kasteel over de hele wereld transporteren, dat is toch tamelijk lastig. Dus hou ik het nu bij het eigen kasteel van stenen, dat hoef ik niet overal mee te sjouwen.

Lees ook