Neptunus koestert Limburgse evenementen

Eén van de grootste verhuurders van tenten in Europa

Dinsdag 5 juli 2016

Neptunus uit Kessel is een van de grootste verhuurders van tenten en demontabele gebouwen in Europa. Het overgrote deel van de omzet wordt buiten Nederland behaald, maar met de Limburgse evenementen heeft directeur Dorrie Eilers een speciale band.

Ruim 250 vaste en evenveel flexibele krachten staan op de loonlijst bij Neptunus, de jaaromzet nadert de vijftig miljoen euro. En de groei is er nog lang niet uit, zegt Dorrie Eilers, een van de drie directeuren van het bijna tachtig jaar bestaande familiebedrijf. „We hebben de laatste jaren in Kessel fors geïnvesteerd in een nieuw logistiek centrum met nieuwe toegangsweg, containerkraan en een nieuw ERP-systeem. Juist om een efficiencyslag te kunnen maken en ook in de toekomst wendbaar, snel en flexibel te kunnen blijven.

Investeringen 

De investeringen werpen hun vruchten af. Zowel in de divisies demontabel bouwen als evenementen wint Neptunus terrein op de concurrentie. Het aantal buitenlandse vestigingen is uitgebreid naar zeven en ook de productie van onderdelen in het Poolse Wroclaw is opgeschroefd. Neptunus ontwerpt en bouwt tijdelijke huisvesting, maar ook complete sporthallen, supermarkten, productiehallen, winkelcentra, vliegveld terminals en showrooms met meerdere etages voor tijdelijk gebruik. 

Events

Events is echter nog steeds de grootste tak van sport. Gevraagd naar aansprekende voorbeelden noemt Dorrie Eilers de prestigieuze paardenraces in het Engelse Ascot, de tennistoernooien van Wimbledon en Rosmalen, de Formule I-races in Franchorchamps, het CHIO in Rotterdam. „En het tijdelijke Europagebouw in Amsterdam voor de conferenties in het kader van het EU-voorzitterschap van Nederland. Nu zijn we al bezig met de voorbereidingen van de Olympische Spelen in Japan in 2020.” Evenementen waarbij Lekker Venlo, het Preuvenemint in Maastricht en zelfs Pinkpop in het niet vallen. Dorrie Eilers ziet dat anders. „Het gaat zeker niet om de grootte. Geen evenement is hetzelfde: en dat maakt ons werk juist zo leuk en uitdagend. Het gaat om de samenwerking met onze klanten om de beste layout voor hun event te ontwerpen én bouwen. Voor het Preuvenemint leveren we bijvoorbeeld al vanaf de tweede editie tenten en paviljoens, bij Pinkpop zijn we al dertig jaar kind aan huis. En van Lekker Venlo zijn we vanaf het begin trotse leverancier, net als van vele andere mooie Limburgse events en festivals.”


Dorrie Eilers

Relaties 

Neptunus beschouwt de Limburgse evenementen als goede referenties. „Ja, en het zijn ideale gelegenheden om ook een paar relaties uit te nodigen en een bezoek te brengen aan ons bedrijf in Kessel. We zijn een Limburgs familiebedrijf dat trots is op zijn roots.”

Lees ook