Urbanus trapt af

Eroica Limburg Festival

Zaterdag 2 juli 2016


Valkenburg staat dit weekend volledig in het teken van het Eroica Limburg Festival, een driedaags evenement voor de hele familie, dat plaatsvindt in het Park Dersaborg, tegenover het gemeentehuis.

Hoofdbestanddeel van het event is de beroemde Eroica-wielertocht op zondag, die het beste kan worden omschreven als een 'modeshow' van nostalgische wielerkleding op de wielrenfiets. Deelnemers rijden op tweewielers die ouder zijn dan dertig jaar. Zelf dienen ze in retro-kleding aan de start te verschijnen. 

Behalve voor wielrennen, is er alle ruimte voor cultuur en muziek en uiteraard zijn er volop mogelijkheden om te eten en te drinken. Zo staan er diverse foodtrucks en is er iedere dag andere animatie. Chapeau ging vrijdag, op de eerste dag, al een kijkje nemen bij het optreden van de Belgische komiek Urbanus. 

Foto's: Frits Widdershoven 

 

 

Lees ook