ECR Domaine Cauberg

Luxueus zelfstandig wonen in een prachtige omgeving

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 8 juli 2016


Zelfstandig wonen in een appartement dat van alle gemakken is voorzien, en waar − indien nodig − 24 uur per dag zorg op maat wordt geleverd. En dat allemaal op een plek die je het gevoel geeft dat je op vakantie bent. Het is de droom van veel mensen die ouder worden. Maar ook een wens die om tal van redenen lang niet altijd uitkomt.

„Het reguliere zorgstelsel houdt te weinig rekening met de wensen van individuele ouderen,” zegt Maria Scholts, bestuurslid van European Care Residences (ECR). „Een toenemend aantal ouderen heeft een hoge opleiding genoten, is succesvol geweest en is gewend geraakt aan een hoge kwaliteit van leven. Ze hechten aan zelfstandigheid, willen zo lang mogelijk onafhankelijk zijn en hebben de behoefte om te kunnen gaan en staan waar ze willen.” 

ECR speelt daar graag op in. De landelijke organisatie heeft elf woonzorgvoorzieningen waar de zorg geleverd wordt door de eigen zorgorganisatie RAZ (Residentiële en Ambulante service en Zorg). Eén van de mooiste locaties is ECR Domaine Cauberg in Valkenburg aan de Geul. Deze ECR biedt een unieke combinatie van wonen, service, welzijn en zorg, die mensen in staat stelt tot het einde toe samen te blijven, ongeacht hun zorgvraag. Alle diensten zijn van hoog niveau. Voor bewoners die zorg nodig hebben, worden zorgleefplannen opgesteld, waarin rekening wordt gehouden met hun individuele wensen en behoeften. Op deze wijze kunnen mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en hoeven ze, dankzij de combinatie van ECR/RAZ, niet te verhuizen naar een verpleeghuis. 

Zoals de naam al enigszins verraadt ligt ECR Domaine Cauberg aan de voet van de Cauberg. De woonzorgvoorziening – met aan de achterzijde uitzicht op de kasteelruïne van Valkenburg − beschikt over 27 appartementen en 11 grote zorghotelstudio’s van viersterren kwaliteit. In de zorghotelstudio’s komen mensen om te herstellen van een ziekte of operatie. Maar ook overbelaste mantelzorgers of vakantiegangers met een zorgvraag zijn van harte welkom op de locatie. Uit een vorig jaar verschenen benchmarkrapport van Berenschot blijkt dat ECR-bewoners meer zorg ontvangen dan bewoners in reguliere huizen. Van iedere zeven uur betaalde zorg komt bijna een halfuur meer direct ten goede aan de cliënten.

Zorgonderneemster Maria Scholts: „Men spreekt wel over de ‘softe sector’, maar het is een hele kunst om de onderneming zo te leiden dat we trouw kunnen blijven aan ons concept: mensen een fijne leefomgeving bieden en hen ook op hoge leeftijd zoveel mogelijk laten genieten. ‘Gaat niet, bestaat niet’, is ons motto. We doen er alles aan om het de bewoners en cliënten zo aangenaam mogelijk te maken. Dat lukt prima.

ECR Domaine Cauberg
Cauberg 19
6301 BT, Valkenburg aan de Geul
088 328 00 70
domainecauberg@ecr.eu

Lees ook