Succesvolle voorverkoop Vrijthoftheater

‘Toenemende belangstelling door scherpe programmering’

Woensdag 29 juni 2016

Als je mag afgaan op de resultaten van de voorverkoop, gaat het Theater aan het Vrijthof in Maastricht een succesvol nieuwe theaterseizoen tegemoet. Met ruim 46.000 verkochte kaarten voor theatervoorstellingen en concerten bereikt het theater een stijging in de voorverkoop van ruim 26 procent ten opzichte van vorig jaar. Het aantal verkochte kaarten in de voorverkoop ligt daarmee fors hoger dan voorgaande jaren. ,,We verkeren in een bescheiden jubelstemming”, aldus Hugo Haeghens, directeur van Theater aan het Vrijthof. ,,We hopen met het doorzetten van een nieuwe koers de positie van centrale actor binnen het culturele veld in Maastricht, de provincie en de omliggende delen van de eregio uit te breiden en te versterken.” 

Niet alleen het aantal verkochte kaarten in de voorverkoop nam toe, ook het aantal abonnementhouders nam in één jaar toe. Het theater mocht maar liefst 463 nieuwe abonnementhouders noteren. Aan deze positieve resultaten liggen diverse ontwikkelingen binnen Theater aan het Vrijthof ten grondslag. Zo zijn bijvoorbeeld de banden met onze huisgezelschappen zoals Toneelgroep Maastricht, philharmonie zuidnederland en Opera Zuid aangehaald, maar ook met de landelijke gezelschappen door te participeren als co-producent in diverse producties zoals Intouchables, Marie van Vollenhoven en HAIR. Andere ontwikkelingen zijn de herstructurering van de abonnementenstructuur en de samenwerking tussen culturele partijen in de regio en provincie. Over het algemeen is een toenemende belangstelling op te merken voor de totale programmering van Theater aan het Vrijthof. ,,Deze positieve ontwikkeling is niet alleen zichtbaar bij de breed toegankelijke publiekstrekkers, maar ook bij de artistiek kleinschaligere producties en de voorstellingen van jonge talentvolle theatermakers – de nieuwe generatie theatermakers”, legt Hugo Haeghens uit. ,,De artistieke en scherp inhoudelijke voorstellingen zorgen samen met een brede toegankelijke programmering voor de juiste balans.”

Lees hier het interview met de vier programmeurs van het theater in de voorjaarseditie van Chapeau. 

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram