Diamanten topcreaties met een culinaire knipoog

Bijzondere tentoonstelling Maasmechelen Village verlengd tot 17 juli

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Woensdag 29 juni 2016


Wie zong ook alweer 'Diamonds are a girl's best friend?' 'A la Carte, a culinary journey', is een diamanttentoonstelling met een knipoog naar de keuken, die te bewonderen is bij Chic Outlet Shopping Maasmechelen Village. Wegens succes is de expositie met ruim twee weken verlengd.

De collectie was eerder te zien in Milaan en het MAS Antwerpen (het opvallende erfgoedmuseum in de oude haven van wat algemeen gezien wordt als de diamantstad van Europa). In Maasmechelen kan het publiek terecht tot 17 juli.  

Daarna vertrekken de topcreaties voor langere tijd naar Azië. Het betreft 29 juwelen, ‘culinair geïnspireerd en sierlijk geserveerd’. Ze worden streng bewaakt en zijn slechts voor kleine groepjes tegelijk toegankelijk. De juwelen vertegenwoordigen samen een waarde van 600.000 euro.

Een aspergehoed van goud, diamant en rotan, een ketting van zilver, roze goud en diamanten met diermotieven in 3D, een tajine, een varkentje... De leden van de Hoge Raad voor Diamant uit Antwerpen vonden de collectie zo bijzonder dat ze eerder deze maand persoonlijk aanwezig waren op de vernissage. 

De Raad, in het leven groepen door de Belgische overheid, schrijft om de twee jaar de zogeheten HRD Awards uit. Deze staat bekend als een van de belangrijkste juweelontwerpwedstrijden ter wereld. Doel is om eigentijdse juweeldesigners in de kijker te plaatsen en hun vaak vooruitstrevende ideeën binnen de sector te promoten.

Een internationale vakjury nam 1531 inzendingen onder de loep en bekroonde - naast de Chinese Jie Zhoa - ook vier getalenteerde Belgen en Nederlandse: Mallory Allegaert, Ihsan Jadron, Celine Roelens, Annelies Weinberger en Evi Bakker. Deze laatste ontwierp twee tafeltjes met stoelen, waarbij een romantisch diner als uitgangspunt diende. Het ontwerp telt 335 diamantjes, goed voor 3.38 karaat in totaal. De flonkersteentjes worden vastgehouden door titanium en zilver. Als je weet dat een 1.00 karaat-diamantje van topkwaliteit al vlug 25.000 euro kost, dan is het rekensommetje snel gemaakt, nietwaar?

De tentoonstelling is dagelijks geopend tussen 11 uur en 13 uur en van 14 uur tot 18 uur. Kijk voor hier meer informatie =

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram