Persoonlijke tips van André Rieu!

Rieu over Maastricht

Maandag 27 juni 2016

Maastricht is niet alleen mijn geboortestad, het is ook een stad naar mijn hart. Niet te groot, romantisch, en internationaal gelegen, tussen Duitsland en België. In de loop der eeuwen zijn er vele culturele invloeden geweest. Dat alles vind je terug in de hedendaagse stijl van leven en ook in het dialect, dat veel mensen nog spreken.

Maastricht en de provincie Limburg is ook een muzikale streek. Heel veel mensen maken er muziek, zoals in harmonieën en fanfares. We krijgen het vanzelf mee. We hebben zelfs een Wereld Muziek Concours (in Kerkrade) dat in de zomer van 2017 weer een aantal weken wordt gehouden, met de beste harmonieën uit heel de wereld.

Veel vrije tijd om door de stad te wandelen heb ik niet, maar ik hou erg van het Jekerkwartier, het oudste deel van de stad, waar ik ben opgegroeid en dat loopt tot aan het Onze Lieve Vrouweplein. Ook het pleintje op de hoek van de Grote Looierstraat doet echt denken aan Frankrijk.

Natuurlijk is er de Maas, die Maastricht veel leven brengt. Een stad waar een rivier doorstroomt, die heeft wat extra. Denk maar aan de Schöne Blauwe Donau. Natuurlijk is er het prachtige Vrijthof, daar waar wij elk jaar onze concerten geven. Het hart van de stad, met de historische basiliek St. Servaas en de St. Jan. Het Vrijthof was ooit een kerkhof, nu barst het van het leven. Toch zeker als wij er mogen spelen.

U kunt heerlijk kuieren door de stad. Steek ook eens de Maas over, via de oude Romeinse brug of via de moderne voetgangersbrug. Dan komt u in het levendige stadsdeel Wyck met daarnaast het nieuwe Céramique-gedeelte. En overal terrasjes, die maken de stad extra feestelijk. 

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram