Restaurants samen op de bres voor Bert Buis

Opbrengst ‘hap-stap lunch’ naar zieke kindjes AMC

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 27 juni 2016

De restaurants Tout à Fait, Il Giardino della Mama, Boeuf la Roche en Witloof in Maastricht slaan op zondag 3 juli de handen ineen voor het goede doel. Samen verzorgen ze – zoals ze het zelf noemen - een aangeklede ‘hap-stap lunch’ om geld in te zamelen voor Bert Buis Kinder TV, de tv-zender 'voor en door' kinderen die in het Maastricht UMC+ (Azm) verblijven.

Samen met vrijwilligers draaien de ernstig zieke kindjes elke week spelenderwijs een tv-programma in elkaar. Het stelt de kinderen in staat om even te vergeten dat ze ziek zijn met alle nare gevolgen van dien.

De vier restaurants – drie zijn er gevestigd in de Sint Bernardusstraat, terwijl het vierde (Il Giardino) zich om de hoek op het Onze Lieve Vrouweplein bevindt – verzorgen vanaf 12.00 uur een gezamenlijk middagmaal. Om de hele lunch ‘af te werken’ maken de gasten gedurende de middag een rondje langs de vier locaties.

Het aperitief (welkomstdrankje plus amuse) wordt geserveerd bij Boeuf la Roche en het voorgerecht bij Witloof (From Belgium). Voor het hoofdgerecht begeven de eters zich naar het met één Michelinster getooide Tout à Fait, waarna ze voor het afzakkertje (dessert + koffie en een digestief) de hoek omslaan en welkom worden geheten in La Giardino della Mama.

Hap-stappers die het leuk vinden om al culinair genietend een bijdrage te leveren aan het goede doel, hoeven niet eens zo heel diep in de buidel te tasten. Zij betalen voor de hele middag 62,11 euro (een symbolisch bedrag dat verwijst naar de postcode op het visitekaartje van de vier Maastrichtse eetgelegenheden).

De drie betrokken restaurateurs (Tout à Fait en Boeuf la Roche zijn van dezelfde eigenaar) hopen op de bewuste zondagmiddag ten minste 100 gasten te mogen ontvangen, zo blijkt uit de aankondiging van het evenement: het streefbedrag staat voorlopig op 6.211 euro, geld dat in zijn geheel (dus zonder aftrek van de gemaakte kosten) wordt overgemaakt op de bankrekening van Bert Buis KinderTV, dat het geheel moet hebben van giften en de inzet van vrijwilligers. Het programma kan elke cent gebruiken: vorig jaar werd het kinderprogramma gedupeerd door de diefstal van een professionele camera.

Reserveren voor de bijzondere culinaire middag kan via de site van restaurant Witloof http://www.witloof.nl/nl/reservaties/

 

Lees ook