Op oorlogspad

Het negende album van Polly Jean Harvey

Maandag 27 juni 2016

Tentoonstelling: Pauzemoment
Met zijn krachtige en tegelijkertijd verstilde vormen balanceert de Nederlandse ontwerper Aldo Bakker op de grens van design en kunst. Geen objecten maar sculpturen, heet het dan. Zijn indrukwekkend œuvre, ontstaan na jarenlang onderzoek en geduldige, uiterst precieze uitvoering, is nu voor het eerst samengebracht in een overzichtstentoonstelling. Door Bakker zelf samengesteld. 

Grand-Hornu, Aldo Bakker – Pause, cid-grand-hornu.be, t/m 14 augustus 2016 Film: A family affair 
Op de plek waar de rivier de Slack in zee stroomt woont de vissersfamilie Bréfort, onder wie de 18-jarige Ma Loute. Op een heuvel boven de baai woont de sjieke familie Van Peteghems. Elk jaar mengen zij zich onder de Bréforts om lekker te zeilen en te zwemmen. Maar langs diezelfde Noord-Franse kust is ook een mysterie gaande: toeristen verdwijnen er bij bosjes. Inspecteurs Machin en Malfoy onderzoeken de vermissingen en belanden in de vreemde liefdesrelatie tussen Ma Loute en Billie van Peteghem, de jongste van rijke burgerlijke familie. 

Ma loute, vanaf 23 juni in de bioscoop Muziek: Op oorlogspad

Waar is de hoop? Het negende album van Polly Jean Harvey is een niets verhullende roadtrip door Afghanistan, Kosovo en Washington DC. Sterke teksten vol schrijnende observaties in oorlogsgebieden en achterstandswijken. 

PJ Harvey, The Hope Six Demolition Project 


Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram