Tien jaar Dinner in the Sky groots gevierd in Brussel

Maar liefst tien tafels met elk 22 man de lucht in bij het Atomium

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Woensdag 8 juni 2016

Een top-lunch of een top-diner, maar dan letterlijk op hoog niveau. Dat is het idee achter het concept ‘Dinner in the Sky’, dat tien jaar geleden werd bedacht door The Fungroup uit het Belgisch-Limburgse Zonhoven en dat de afgelopen week – na een tournee langs tal van grote steden in 55 landen over de hele wereld – opnieuw werd uitgerold in de buurt van het Atomium in Brussel.

Wat tien jaar geleden in de Belgische hoofdstad begon met één diner aan één tafel die met behulp van een hijskraan de lucht in werd getild, werd de afgelopen week nog eens overgedaan, maar nu met tien kranen en tien tafels met aan elke tafel 22 gasten.  

Stefan Kerkhofs en zijn zakenpartner David Ghysels (de mensen achter de Fungroup) hebben het concept rond dineren in de lucht de afgelopen jaren overal ter wereld gepromoot. Op de tien platformen die de afgelopen dagen driemaal daags bij het Atomium Brussel de lucht ingingen (feitelijk een wereldpremière), kookten tien Belgische top-chefs, onder wie en Viki Geunes (van ‘t Zilte in Antwerpen **), Wout Bru (Brasserie Bru, Antwerpen), Filip Claeys (De Jonkman, Brugge **), Lionel Rigolet (Comme chez soi, Brusse l**), Yves Mattagne (Sea grill, Brussel **) en Luigi Ciciriello (La truffe noire, Brussel *) simultaan een vijf-gangendiner dat voldeed aan de allerhoogste maatstaven.

Voor wie vanwege hoogtevrees niet de lucht in durfde, had de organisatie een alternatief: een heus feestpaviljoen met loungebar op de begane grond. Kortom, niets werd aan het toeval overgelaten. ,,Een onvergetelijke gastronomische ervaring hoog in de Brusselse hemel”, aldus de organisatie. Moet er nog worden bij verteld dat het evenement – ondanks de prijs van 275 euro – in no time uitverkocht was?

 

Beelden Prime Time en Triptyque

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram