Sterrenchef DANNY wordt friturist

Belgischer kan het niet!

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Dinsdag 7 juni 2016

,,Mag er wat mayonaise op?” Die vraag klonk deze week veelvuldig uit de mond van sterrenchef Danny Vanderhoven bij de introductie van zijn 'Bakfrietfiets' in de tuin van het Terhills Hotel in Eisden-Maasmechelen. Aan de vooravond van het EK uitpakken met friet; 'Belgischer' kun je de Rode Duivels niet aanmoedigen. ,,Ik heb de bakfiets op de kop getikt in Zwolle", vertelt Danny. ,,We hebben hem omgebouwd met drie friteuses, een koeling voor de kroketten en elk foodtruckfestival, tuin- of ander feestje kan ons boeken."

De patron cuisinier van het naar hemzelf vernoemde restaurant aan de Zetellaan in Maasmechelen (één Michelinster) laat er zich op voorstaan dat hij per uur zo'n 100 puntzakken aflevert. Hoe een sterrenchef ook frieten bakt op een beter niveau? ,,Ik werk met het beste rundervet, biologische bintjes van aardappelboer Nijs uit Lubbeek en draai mijn verse garnalen- en kaaskroketten zelf. Alles wordt ambachtelijk bereid, voor de  verdere producten zorgt het familiebedrijf Van Zon, toonaangevend in de sector.”  

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram