Paul Crombag terug in de reisbusiness

Opening nieuw reisbureau

Zaterdag 4 juni 2016

Geheel tegen de trend in is Paul Crombag in Heerlen een nieuw reisbureau begonnen, precies op hetzelfde adres in de Oranje Nassaustraat waar hij vele jaren onder eigen naam zijn onafhankelijke reisbureau runde. Daar sloot hij zijn carrière ook af, dik vijf jaar geleden. Hij ging samen met zijn partner Margot Vanderbooren de wereld rond reizen. Hoewel hij in de jaren ervoor natuurlijk ook al de nodige mijlen gevlogen, gevaren en gereden had. Maar alleen maar reizen zonder business, en in de tussenperioden thuis, dat was uiteindelijk toch niet wat hem voldoening schonk. En dus is Paul op z’n 72e opnieuw een reisbureau begonnen, nu onder de naam Corio Travel.  Weer onafhankelijk, dus niet behorend tot een keten van touroperators.

Er zijn steeds minder reisbureaus in Nederland omdat veel mensen zelf boeken op internet. Maar Paul Crombag ziet kansen. „Zeker als het gaat om rondreizen, of reizen naar minder bekende gebieden, of reizen waar extra service gewenst is, dan moet je goed de weg weten in de reiswereld en er zelf geweest zijn”, vertelt hij. „Veel mensen komen van een koude kermis terug als ze boeken op internet. De vliegticket gaat nog wel, maar dan begint het pas. Is het hotel wel zo mooi als beschreven op de site, zijn alle voorzieningen aanwezig. En hoe is de situatie in het gebied zelf? Er zijn nog heel veel mensen die van tevoren zeker willen zijn dat het allemaal goed geregeld is, zodat ze ook echt met een gerust hart kunnen vertrekken. Dus ik ben optimistisch.”

Paul Crombag is van een generatie Limburgse reisorganisatoren, waartoe ook Frans van Hulst (overleden) en Math Schoenmaeckers (renteniert op Mallorca) behoorden.  

 

Foto: Paul Crombag en Margot Vanderbooren in hun nieuwe reiswinkel.

 

Lees ook