Eigen restaurant voor Marc Creusen

' Puur Vakwerk '

Zaterdag 4 juni 2016

Marc Creusen, voormalig mede-eigenaar en chef van De Eyserhalte in Eys, is een eigen restaurant begonnen in Lemiers (gemeente Vaals). Daar heeft hij  de zaak die tot voor kort draaide onder de naam ‘Het Moment’ overgenomen van een andere eigenaar.   

De nieuwe naam luidt ‘Puur Vakwerk’. Met ‘Puur’ onderscheidt Marc zich al een tijdje in kookworkshops, onder andere in samenwerking met kruidenkweker Frank Radder. En ‘Vakwerk’ slaat op het pand waarin het restaurant gevestigd is: een oud vakwerkhuis.

Het restaurant is origineel en speels ingericht met niveauverschillen zodat er allerlei 'intieme' hoekjes ontstaan.

De keuken gaat uit van een natuurlijke kookstijl. „Ik werk graag met producten uit de streek, en natuurlijk met biologische kruiden", zegt Marc Creusen. ,,Limburg heeft wat dat betreft veel te bieden. We gaan er echt iets speciaals van maken.”

Marc Creusen was ook een tijdje werkzaam als kok op Kasteel Wijnandsrade, maar eigenaar Gijs van Esschoten stelde op een gegeven moment zijn culinaire ambities naar beneden bij, waardoor aan dat verhaal een einde kwam.

Creusen blijft ook nog workshops geven bij Frank Radder. Daarnaast werkt hij in zijn eigen wijngaard in Epen. „Dat kan ik doen op maandag en dinsdag, als het restaurant gesloten is.” 

Burgemeester Reg van Loo van Vaals toont zich verheugd met de opening van de nieuwe zaak. „Zeker omdat het concept prima past binnen het principe van ‘cittaslow’, dat gebaseerd is op slowfood met natuurlijke producten. Wij staan te boek als 'cittaslow-gemeente', waarbij het landschap een belangrijke rol speelt. Dus dit komt zeer gelegen.”

Op de foto: chef-kok Marc Creusen en burgemeester Reg van Loo

 

 

 

 

Lees ook