Les Tables verwelkomt ‘outsider’

Brasserie 1632 internationaal getipt als culinaire hotspot

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 3 juni 2016

Brasserie 1632, het restaurant van het clubhuis van Maastricht International Golf op de Dousberg in Maastricht, is met ingang van 1 juni toegetreden Les Tables, een van de twee grote culinaire samenwerkingsverbanden in Maastricht. De brasserie is daarmee lid geworden van een organisatie die internationaal naar buiten treedt als belangenclub van uiteenlopende restaurants waar de eigen bevolking graag komt. ,,Les Tables: eat where the locals meet!, is dan ook sinds jaar en dag de slogan van Les Tables.

Dat Brasserie 1632 nu onderdeel vormt van Les Tables is opmerkelijk omdat het restaurant op zo’n tien minuten fietsen van het centrum van Maastricht ligt. En dat terwijl vrijwel alle restaurants die bij Les Tables zijn aangesloten juist in het culinaire hart van de ‘gastronomische hoofdstad van Nederland’ gevestigd zijn. ,,Desalniettemin weten ook ‘de locals’ Brasserie 1632 uitstekend te vinden”, zegt directeur André Klok van de golfbaan, die onder golfers ook wel bekendstaat als De Maastrichtsche. ,,Dat we zijn toegelaten tot Les Tables geeft heel duidelijk aan dat we meer zijn dan alleen een clubhuis en dat onze culinaire prestaties van een bepaald niveau zijn.” 

De schitterend gelegen golfbaan - voor zover bekend de enige grensoverschrijdende van Europa – is de afgelopen jaren bedolven onder de loftuitingen. Die zijn niet alleen afkomstig van spelers en leden van de succesvolle businessclub, maar ook van dagjesmensen en andere recreanten. Deze komen volgens Klok vooral voor het prachtige uitzicht, de inspirerende omgeving en natuurlijk voor het goed verzorgde en lekkere eten. ,,In die zin zijn we een leuke aanvulling op alle mooie restaurants in het centrum van de stad, zeker als Resort Maastricht, het in aanbouw zijnde park met vakantiehuizen en appartementen helemaal klaar is.” 

Ook op iens.nl, de met afstand populairste en meest bezochte restaurantsite van Nederland, is vrijwel iedereen complimenteus over Brasserie 1632. Gasten die de even knusse als stijlvolle eetgelegenheid hebben bezocht, zijn vrijwel zonder uitzondering laaiend enthousiast over het culinaire gehalte van de keuken van de brasserie. Het resulteert in dikke achten, ruime negens en zelfs tienen. Dat Brasserie 1632 ­– een naam die overigens verwijst naar het Beleg van Maastricht tijdens de Tachtigjarige Oorlog – nu een bordje van Les Tables aan de deur mag hangen is opnieuw een stuk erkenning, aldus Klok.

Kijk voor meer gedetailleerde informatie op www.brasserie1632.nl en www.lestables.nl

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram