Burgemeester Eurlings krijgt kinderboek waarin niets gebeurt

Prentenboek brengt ode aan de oneindige kinderfantasie

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 9 juni 2016

Een boek met slechts 189 woorden en 37 regels tekst met tal van prachtige tekeningen waarop kleine kinderen niet snel uitgekeken zullen raken. Zo zou je in een notendop het eerste eigen prentenboek (omvang 40 pagina's) van Mark Janssen kunnen omschrijven. Het kleurrijke werk, getiteld ‘Niets gebeurd’ (voor kinderen van 4 jaar en ouder) wordt zaterdag 11 juni officieel gepresenteerd in de Geulpoort aan de Grotestraat Centrum in Valkenburg. Daar neemt burgemeester Martin Eurlings omstreeks 15.00 uur het eerste exemplaar in ontvangst.

Dat Mark Janssen (Eijsden 1974) nu zijn eerste eigen boek uitbrengt, wil niet zeggen dat hij een beginner is. Volgens een beknopte biografie die te vinden is op zijn eigen site (www.mark-janssen.nl), werkte hij de afgelopen jaren mee aan maar liefst 350 kinder- en prentenboeken. Deze verschenen bij bijna alle grote Nederlandse en Belgische uitgeverijen. Een flink deel van de door hem geïllustreerde prentenboeken heeft zijn weg gevonden naar het buitenland. Janssens werk is in tien talen vertaald. 

‘Niets gebeurd’ bevat niet alleen tekeningen van Mark Janssen. Ook de 189 woorden die erin staan zijn aan zijn creatieve brein ontsproten. Als schrijver heeft hij zich bewust op de achtergrond gehouden om kinderen alle ruimte te geven voor hun eigen fantasie, zo blijkt uit een persbericht van zijn uitgever, Lemniscaat in Rotterdam. Die betitelt ‘Niets gebeurd’ dan ook als een ‘onmisbaar vrolijk boek voor ieder kind dat sprankelt van fantasie en voor wie de grenzen van droom en werkelijkheid dagelijks vervagen. En voor iedere ouder die dat herkent’. 

Het verhaal laat zich inderdaad in weinig woorden vertellen: Saar en Niek zitten op een goede avond in de schemering en overpeinzen hun saaie dag. Er is namelijk niets gebeurd. Nou ja, niets... Het is maar wat je niets noemt. ,,Met Saar en Niek glijd je terug de wereld in waar je zelf vroeger ook met leeuwen naar huis liep en hoger zong dan de kleurigste tropische vogels”, stelt Lemniscaat vast. 

Niets gebeurd’, Mark Janssen 
Prijs € 14,95
ISBN 978 90 477 0856 8

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram