Snelle groei Wiertz in Noord-Limburg

‘Digitalisering haalt het niet bij persoonlijk contact’

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 23 mei 2016

Wiertz Personeelsdiensten maakt een snelle groei door. Luttele weken na de feestelijke opening van het nieuwe regiokantoor aan de Prinsessesingel in Venlo – de officiële handeling werd verricht door burgemeester Antoin Scholten – vonden ze bij Wiertz de tijd rijp voor alweer een nieuw partijtje. Het betreffende feestje vond plaats in Horst, waar Wiertz Personeelsdiensten onlangs een filiaal opende aan de Expeditiestraat.

,,We hadden al wat relaties in Horst, maar ook nieuwe werkzoekenden blijken ons gemakkelijk te kunnen vinden. En dat terwijl we hier niets eens in het centrum zitten”, aldus Leroy Bosman, commercieel manager regio Noord-Limburg.

De uitbreiding in Horst betekent concreet dat binnenkort in elke Noord-Limburgse regio een vestiging van Wiertz Personeelsdiensten te vinden is. Op dit moment worden Venlo, Venray, Horst, Roermond en Weert bediend. Later dit jaar kunnen werkzoekenden ook terecht in Helden-Panningen).

Het gaat het van origine Kerkraadse uitzendbedrijf dan ook voor de wind. ,,In Venlo is Wiertz al twaalf jaar gevestigd, maar dat jasje bleek niet bestendig tegen de ambitieuze groeispurt. Vandaar de keuze voor een regiokantoor waar alle kennis van het familiebedrijf verzameld wordt”, zegt commercieel manager Bosman.

Volgens burgemeester Scholten van Venlo is de uitbreiding van Wiertz in Noord-Limburg geheel in lijn met de moderne tijd. In zijn toespraak ter gelegenheid van de opening van het nieuwe kantoor aan de Prinsessesingel sprak hij over de toekomst van flexwerk. ‘Het brede huis van werk’ sluit mooi aan bij de groeiambities van gemeente Venlo, aldus Scholten.

Commercieel manager Bosman is het daar helemaal mee eens. ,,Met de uitbreiding van ons kantorennetwerk in Noord-Limburg gaan wij aan de slag om een sterke impuls te leveren aan de economische bedrijvigheid en werkgelegenheid in deze regio. In Noord-Limburg ontstaan veel nieuwe mogelijkheden doordat hier een aantal interessante werkgevers zijn gevestigd.”

Hetgeen wethouder Bob Vostermans (Economie) van de gemeente Horst aan de Maas helemaal kan beamen. Waar veel uitzendorganisaties hun deuren sluiten, opent Wiertz dus juist een nieuw filiaal, stelde hij bij de officiële opening van het kantoor aan de Expeditiestraat.

Van Wiertz Personeelsdiensten kun je zoiets verwachten, reageert Leroy Bosman: ,,Wij geloven juist in een persoonlijke dienstverlening en een direct contact met werkgevers en onze krachten. Met digitalisering is helemaal niets mis, maar het kan volgens ons nooit in de plaats komen van een echt kantoor met echte mensen.”

 

Lees ook