Het vaste ritme van Justin Onclin

Wijnboer in Bordeaux en vastgoedmagnaat in Hasselt

Zondag 15 mei 2016

 

Enerzijds wijnboer als bezitter van grote en belangrijke châteaux in de Bordeaux. En anderzijds ontwikkelaar van opvallende onroerend goed-projecten in Hasselt. Plus ook nog uitgever van de culinaire gids GaultMillau in België. Justin Onclin, eigenaar van de Group Onclin, combineert het allemaal en wordt er vrolijk van.

Een week Hasselt, een week Bordeaux. Justin Onclin heeft een vast ritme, het hele jaar door. „In de Bordeaux vinden ze dat wel een beetje vreemd, maar het is daar eigenlijk ook maar een klein wereldje en het is goed om er ook van de buitenkant naar te kijken, dat brengt je weer op andere ideeën.”

Waarmee hij aangeeft dat hij houdt van vernieuwing, van verfrissing. Deze week is het ‘de Hasselt-week’ en heeft Onclin een goed restaurant in Hasselt uitgekozen voor het interview. Bij mooie gerechten en vooral goede wijnen praat het gemakkelijker en is het contact opener en directer. Ondanks alle moderne communicatiemiddelen zweert Onclin (70) bij persoonlijk contact. Een actieve man die de tijd neemt voor een goed gesprek en niet alleen vertelt over zijn eigen beweegredenen, maar ook interesse toont in de gesprekspartner.

De Hasselaar combineert economische activiteiten met het goede leven, al sinds zijn studie economie aan de universiteit van Diepenbeek. Begin jaren ’80 was hij al veelvuldig e vinden in de Bordeaux, als zogeheten négociant oftewel wijnhandelaar met zijn eigen bedrijf Sovex gevestigd in Bordeaux.  

 

 

Lees meer over Justin Onclin in Chapeau Magazine.

Wilt u Chapeau Magazine iedere twee maanden ontvangen? Klik dan hier.  Losse verkooppunten vindt u hier.

Chapeau Magazine lezen op de iPad? Kijk dan hier 

 

Lees ook