Allez, allez, allez…

De meest charmante voetbalmadammen van Belgisch-Limburg

Dinsdag 10 mei 2016

Stephanie de Buysser (39), Hasselt

Vrouw van KRC Genk profvoetballer Thomas Buffel

 

“Elke thuiswedstrijd van Genk ga ik naar Thomas kijken. Dan kleed ik me ook wel mooi aan zodat ik me extra vrouw voel en hij trots op me kan zijn. Het is een belangrijk moment voor ons. Hij weet dat ik er exclusief voor hem ben. Voor mij is het even een escape. Eenmaal thuis zijn er heel andere matches te winnen.

Anderhalf jaar geleden hoorde ik dat ik darmkanker heb; ik was net bevallen van onze tweeling. Een loodzware tijd. Ik krijg nu om de week chemo. Ja, en toch, ondanks alles, blijft het voetbal belangrijk.  Voetbal is het fundament van ons leven.  Als jochie speelde Thomas met mijn kleine broertje bij de jeugd van Cercle Brugge. Hij was nog wat jong, haha!.  De vonk tussen ons sloeg over toen hij later bij Feyenoord zat. Met de Rode Duivels speelde Thomas 35 wedstrijden. Jammer dat dit EK aan zijn neus voorbij gaat.  Toch ga ik meeleven hoor. Doelman Thibaut Courtois en Keven de Bruijne zijn oud-Genkies. Daar heb ik wel een band mee.”

 

Sofie Galle (27), Brussel

Account executive Pro League/Sports Alliance

“Ik heb speciaal vrij genomen om op de ticketafdeling op het EK in Frankrijk te werken. Door de aanslagen in Brussel stond ik wel wat meer stil bij de vraag: Is het wel veilig? Het gevoel erbij te willen zijn, is toch sterker. Ik werkte als vrijwilliger ook op het WK in Brazilië. Daar zag ik drie matchen van de Rode Duivels. Ongelooflijk, het was de mooiste voetbalervaring ooit. De grootte van het stadion, het belang van de wedstrijd…je bent er zó dichtbij. Dat geeft een enorme kick.

Mijn liefde voor voetbal ontstond bij MVV. In 2011 nam mijn schoonvader Peter Harkema me voor het eerst mee naar het stadion. Er ging een wereld voor me open. In één stadion zie je zoveel verschillende soorten groepen mensen, allemaal verenigd door dezelfde passie. Dat vind ik nog mooier dan het spelletje. Een match is zoveel meer!  Voetbal heeft de kracht om verschillende groepen mensen samen te brengen en met elkaar te verbinden. Dat zag je ook in de aanloop naar het WK. De Rode Duivels zorgden voor meer eenheid tussen de Walen en Vlamingen.  Wie weet waartoe ze in staat zijn, nu in België een hele andere verdeeldheid speelt.”

  

 

Lees ook