The Scelta Kitchen ‘Beste Groenterestaurant’

Ruud Ververgaard wist jury te verrassen

Auteur: Maarten van Laarhoven
Woensdag 4 mei 2016

The Scelta Kitchen is verkozen tot het ‘Beste Groenterestaurant van Nederland’. Dit is gisteren bekendgemaakt tijdens de presentatie van de derde editie van de Groene GaultMillau bij The Scelta Institute in Venlo.

De groene GaultMilllau-gids, een initiatief van ‘groentekok’ Frank Fol en restaurantgids GaultMillau, bevat een lijst van adressen van kwaliteitsrestaurants, zowel gastronomisch als laagdrempelig, met speciale aandacht voor groente en fruit.

In plaats van met punten, worden zij beoordeeld met 1 tot 5 radijsjes. Daarnaast geeft de gids een overzicht van de beste groentemarkten, groentewinkels en andere nuttige adressen in de Benelux, waaronder soep- en saladbars en ‘glutenvrije’ restaurants. Praktische tips van de beste groentechefs van Nederland completeren het geheel.

The Scelta Kitchen mocht het in de finale om de titel ‘Beste Groenterestaurant van Nederland’, die ieder jaar plaatsvindt in de ‘Week van Groente en Fruit’ (dit jaar van 2 tot en met 8 mei) opnemen tegen  ‘Het Panbos’ uit Katwijk aan Zee en ‘Klavertje Vier’ uit Vierhouten. Alle drie de restaurants verzorgden voor een professionele jury een lunch op hoog niveau met groenten in de hoofdrol.

Ruud Ververgaard van The Scelta Kitchen wist de jury te verrassen met een aantal creatieve, smaakvolle bereidingen, hetgeen het Venlose restaurant de award opleverde.

The Scelta Kitchen is organisator van evenementen en conferenties. Die kunnen plaatsvinden in eigen huis of op locatie. Behalve evenementenlocatie . The Scelta Institute is tevens ‘hoofdkantoor’ van Scelta Mushrooms, internationaal marktleider op het gebied van de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van champignons.

Lees ook