Openlucht Theater Valkenburg

Zomerse opening jubileumjaar

Woensdag 25 mei 2016

Het weer kon niet beter bij de opening van het jubileumjaar van het Openlucht Theater in Valkenburg. Bij zomerse temperaturen speelde de philharmonie zuidnederland de sterren van het dak. Letterlijk in dit geval, want tegelijk werd de overkapping van het podium in gebruik genomen. Een stijlvol vormgegeven dak van groene ‘bladeren’ die ervoor moeten zorgen dat bij slecht weer de artiesten en musici het droog kunnen houden. 

Gouverneur Theo Bovens nam de overkapping in gebruik door een druk op de knop en suggereerde om voortaan over ‘de hemel’ te spreken. „Net zoals in de processies.”

Burgemeester Martin Eurlings toonde zich verheugd dat het Openlucht Theater de laatste jaren weer volop tot leven is gekomen. „Ik ben erin blijven geloven, ook toen al sprake was van een sterfhuisconstructie. En dankzij directeur Jos Frusch en al die vrijwilligers trekt het theater weer veel mensen.” 

Jos Frusch benadrukte dat een goede programmering de belangrijkste reden is dat het Openlucht Theater weer bloeit. „Je kunt nog zoveel aan marketing doen, het gaat om de inhoud. En met deze overkapping hebben de artiesten en gezelschappen geen praktische reden meer om ons over te slaan.”

 

Foto:  Frits Widdershoven

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram