Luik maakt zich op voor Les Epicuriales

Eet- en drinkfestijn beleeft twaalfde editie

Maandag 2 mei 2016


Het wordt wel het grootste openluchtrestaurant van Wallonië genoemd: Les Epicuriales de Liège. Het eet- en drinkfestijn op het Tivoliplein in het hart van La Cité Ardente (De Vurige Stede) vindt dit jaar voor de twaalfde keer plaats en wel tijdens het Pinksterweekend van 12 tot en met 16 mei.

Vijf dagen lang staat het deel van het centrum van Luik dat normaal gesproken wordt gedomineerd door La Violette (het stadhuis) en het Paleis van de Prins-Bisschoppen in het teken van de gastronomie. Veertien grote namen uit de culinaire wereld - restauranthouders en cateraars - laten de bezoekers kennismaken met een keur aan geuren en smaken. Dat Les Epicuriales een plaats bij uitstek is om te netwerken, zal niemand verwonderen.

Waar in Maastricht tijdens het jaarlijkse Preuvenemint betaald kan worden met de Preuvenelap, doen bezoekers van Les Epicuriales er goed aan om voldoende epi’s op zak te hebben. Elke epi is in de stands van de deelnemende restaurants omgerekend goed voor twee euro. Les Epicuriales zelf is vrij toegankelijk.

 

Kijk voor meer informatie op www.epicuriales.be

Lees ook