GastroGuide: grenzenloos genieten op zijn Duits

Akens blad met 800 eettips in Euregio

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 2 mei 2016

Ruim 800 restaurants, overzichtelijk gerangschikt over 168 pagina’s, compleet met toplijstjes en een keuze van de ‘beste restaurants’ in diverse categorieën, verspreid over een groot deel van de Euregio Maas-Rijn. Zie hier de nieuwe GastroGuide, het Akense blad met tips over lekker eten en drinken in de driehoek Aken, Maastricht, Luik. Het blad staat tevens boordevol recensies.

Het Drielandenpunt is volgens GastroGuide meer dan het punt waar de landsgrenzen van Nederland, België en Duitsland samenkomen. In het uitgestrekte gebied eromheen vinden ook diverse keukens en eetgewoonten elkaar. ,,Waar de Duitsers bekend staan om hun voorliefde voor Sauerbraten (stoofvlees, red.), zijn de Limburgers gek op zuurvlees (eveneens stoofvlees, red.) en zweren de inwoners van Wallonië bij karbonade”, aldus het Duitse culinaire magazine.

Maar GastroGuide 2016 gaat niet alleen maar voor het doorsnee-werk: in de Euregio Maas-Rijn wordt de culinaire sterrenhemel sprookjesachtig verlicht door menig Michelin-ster, constateren de makers van het blad. Als lichtend voorbeeld noemen ze Otto Nijenhuis, ‘die op Château Sint-Gerlach met streekproducten weet te overtuigen’: zo gaat hij vol voor Geuldallam, haalt hij veel van zijn kruiden en groenten uit de eigen kasteeltuin en combineert hij zijn gerechten fraai met wijnen uit Zuid-Limburg.

Het Drielandenpunt (in de ruime definitie van GastroGuide) nodigt uit om te worden ontdekt, aldus het blad. ,,Goed eten en gastvrijheid vind je hier voor de eigen voordeur én bij de buren. Guten Appetit, bon appètit, eet smakelijk!”

Het blad is vanaf 13 mei verkrijgbaar in alle boek- en tijdschriftenhandels in de regio Aken en de Belgische Oostkantons. Ook Boekhandel Dominicanen in Maastricht heeft alvast een flinke voorraad ingekocht. Het magazine kost 6,90 euro.

 

Kijk voor mee informatie op: www.gastroguide-euregio.de

 

 

Lees ook