Euregionals: FloFilz

Tweede aflevering

Donderdag 12 mei 2016

Opgegroeid in België als kind van twee musicerende ouders woont FloFilz (Florian Meier) nu in Aachen. In deze Euregionale stad werkt hij als muzikant. Interessante combinatie die FloFilz tot stand brengt is dat hij zowel viool speelt als nieuwe hip hop beats samenstelt. Geïnspireerd door jazz, klassieke muziek en smooth sounds creëert FloFilz zijn eigen muziek welke hij internationaal ten gehore brengt.  

Euregionals is een doorlopende reeks videoportretten waarin creatieve ondernemers uit de Euregio Maas-Rijn worden gepresenteerd op een centrale website, www.euregionals.eu. Een project volledig gericht op de creatieve industrie van dit gebied waar de grenzen van Nederland, België en Duitsland elkaar ontmoeten.

De creatieve industrie is van groot belang voor de Euregio en heeft veel te bieden. Niet alleen in de diversiteit van disciplines maar ook in de rijkdom van Europese stijlen en culturen. Dit wordt echter nog lang niet altijd herkend. De visie van Euregionals voor de Euregionale creatieve industrie is simpel: meer zichtbaarheid voor deze interessante sector creëren. Met die zichtbaarheid worden zowel potentiele afnemers als creatieve ondernemers en creatieve studenten zich beter bewust van de vele mogelijkheden die deze industrie te bieden heeft voor de Euregio. 

Euregionals is een samenwerkingsproject van Strictua (Heerlen) en Schoonbrood Agency (Maastricht) en wordt ondersteund door Euregionale partners zijnde Chapeau, MAFAD, LUCA School of Arts en PXL-MAD School of Arts.

Chapeau ondersteunt als mediapartner dit project. 

Lees ook