De Leuf opent pop-up restaurant op EXCELLENT

Sterrenzaak Ubachsberg vier dagen lang gesloten

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 20 mei 2016

Tijdens de EXCELLENT Wonen & Leven , het grote ‘pop-up’ warenhuis op het gebied van exclusief wonen en leven dat van 26 tot en met 29 mei gehouden wordt in MECC Maastricht, opent ook een ‘pop-up’ restaurant van sterrenniveau zijn deuren. De Leuf uit Ubachsberg (één Michelin-ster) is vier dagen lang op de beursvloer aanwezig om de bezoekers te verassen met kleine hapjes, warme en koude gerechten en de beste wijnen. 

Beursorganisator Jop Thissen laat weten blij te zijn met de aanwezigheid van De Leuf. die volgens hem helemaal past bij de opzet van de beurs. ,,Nu, na Eindhoven en Rotterdam, de beurs neerstrijkt in het Bourgondische zuiden is het gastronomische aspect van de woonbeurs natuurlijk belangrijker dan ooit. We zijn dan ook erg blij dat De Leuf, met een eigen 'pop-up' restaurant deel kan uitmaken van dit bijzondere evenement.”

Ook het team van de sterrenzaak uit het Limburgse Heuvelland kijkt uit naar het grote event in het MECC, dat wordt beschouwd als een uitgelezen mogelijkheid om de welgestelde consument kennis te laten maken met een van Limburgs betere keukens. ,,Gedurende vier dagen zullen wij de bezoekers van de beurs kennis laten maken met ónze definitie van culinair, Bourgondisch genieten!”, zo staat te lezen op de website van De Leuf. De deelname van De Leuf betekent overigens wel dat de zaak in Ubachsberg een paar dagen lang gesloten zal zijn.

De EXCELLENT-beurs, al vele jaren een begrip in de regio Eindhoven en tegenwoordig ook succesvol in Rotterdam, komt dit jaar voor het eerst naar Maastricht. Een belangrijke reden hiervoor is dat een aanzienlijk deel van de doelgroep vertrouwd is met de Limburgse hoofdstad. Beursorganisator Jop Thissen: ,,Wat het niveau betreft  gaan wij uit van het hogere midden- en topsegment: spullen die je normaal niet in de winkel ziet, of waarvoor je stad en land moet afrijden om ze in bijvoorbeeld één maand te kunnen zien. Alles wat je op de EXCELLENT Wonen & Leven Beurs tegenkomt kun je benoemen in de overtreffende trap.”

Lees ook