CHAPEAU in CANNES blog 2

George Clooney en Julia Roberts, gouden koppel in Cannes

Donderdag 12 mei 2016

Op de tweede dag van het filmfestival in Cannes kwamen meteen – qua beroemdheid – de grootste sterren: George Clooney en Julia Roberts. Zij spelen de hoofdrol in de film ‘Money Monster’. Clooney presenteert een televisieshow waarin alles draait om geld en aandelen op Wall Street. Roberts doet de regie van het programma.

Middenin de live-uitzending, die door Clooney met veel grappen en zelfs dansend wordt gepresenteerd, dringt een man de studio binnen en gijzelt de presentator. Hij is woedend dat hij zijn geld is verloren in aandelen die eerder in hetzelfde programma getipt werden als prima belegging.

Clooney krijgt een bomgordel omgehangen en de spanning stijgt. Maar gaandeweg slaagt de presentator erin om als een vader op de gijzelnemer in te praten. Uiteindelijk is de focus van hen beiden gericht op de CEO van het beleggingsbedrijf dat valse informatie zou hebben gegeven, waardoor de aandelen onderuit gingen.

Enerzijds is er spanning, maar anderzijds kent de film ook hilarische momenten, dat allemaal midden in New York.

Na afloop stonden Jodie Foster, George Clooney en Julia Roberts ontspannen de massaal aanwezige pers te woord. Ondanks alle humor was de ondertoon duidelijk: de financiële wereld permitteert zich nog altijd zaken die niet stroken met het algemeen belang. Clooney liet zich, naar aanleiding van een vraag, nog even uit over presidentskandidaat  Donald Trump. „Hij wordt geen president. Hij speelt alleen maar in op angst. Voor vrouwen, voor immigranten, voor moslims. Maar Amerika is niet zo angstig.”

Nog meer dan gisteren vielen vandaag de extra veiligheidsmaatregelen op in Cannes. Het is niet meer mogelijk om per auto – anders dan de officiële festivalwagens – langs het Palais des Festivals te rijden. Ongetwijfeld uit angst voor bomauto’s. Verder kan het publiek niet meer tot aan de entree komen: de mensen worden met dranghekken op afstand gehouden. Er zijn honderden agenten op straat en rond het festivalgebouw lopen ook zwaar bewapende militairen.

Iedereen met een officiële accreditatie wordt elke dag grondig gefouilleerd bij binnenkomst van het gebouw. Niettemin is de zon vandaag doorgebroken hier aan de Côte d’Azur.

 

Lees ook