Hadewych Minis heeft de smaak van Cannes te pakken

CHAPEAU in CANNES afl 4

Auteur: Jo Cortenraedt
Maandag 16 mei 2016

Ze had maar anderhalve dag de tijd maar ze had er absoluut geen spijt van om toch even op en neer naar Cannes te vliegen. Hadewych Minis kon zondagavond in Cannes samen met de crew van de Duitse film ‘Toni Erdmann’ feest vieren. Want ook al worden de uitslagen voor de Gouden Palm zondag pas bekendgemaakt, de film is nu al een succes. De internationale filmcritici hebben ‘Toni Erdmann’, van de regisseuse Maren Ade, beloond met een 3,8. Dat is een hoogste aantal punten van alle vertoonde films tot nu toe. Weliswaar maakt de jury vaak andere keuzes dan de pers, het lijkt onwaarschijnlijk om dit verrassend verhaal met lege handen naar huis te sturen.

 

De in Maastricht geboren en getogen Hadewych Minis kon gisteravond even ontspannen, nadat ze de avond ervoor nog in Breda op de planken had gestaan als zangeres. Tot diep in de nacht danste zij in Cannes. ‘Dat was al echt lang geleden dat ik zo gedanst heb’, zei ze de volgende ochtend in een strandlounge aan de Boulevard de la Croisette. ‘Als moeder van twee kleine kinderen heeft dansen geen prioriteit. Ik moet zorgen dat ze goed verzorgd worden, maar dat doe ik gelukkig met het grootste plezier.’

Het gezinsleven, de zangcarrière en het acteren, het is inspannend voor haar maar ze zegt een goede balans gevonden te hebben. ‘Een tijdje heeft het accent meer op zingen en muziek gelegen met twee eigen albums. En juist nu komen er weer meer aanbiedingen voor interessante films. Ik bezig met onder meer een buitenlandse film, die wordt gedraaid in Budapest, maar daar mag ik nog niks over zeggen. Maar inderdaad, door deze Duitse film ga ik langzaam maar zeker denken aan een meer internationale carrière, eens kijken hoever ik kom.’

Minis heeft de smaak van Cannes te pakken. ‘Het is hier echt heerlijk. De hele internationale filmwereld bij elkaar. En verder de zee, palmbomen, al die mensen, wat wil je nog meer. Maar ik moet wel een doel hebben. Dus moet ik zorgen dat ik regelmatig interessante filmprojecten heb, dan kan ik vaker komen. Het bevalt me in ieder geval goed.’

Voor een dan, want dinsdag staat ze alweer te zingen op het podium van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

 

 

Lees ook