Een houten vloer als basis voor elke woonstijl

Bloemen Parket Kerkrade

Vrijdag 6 mei 2016

Het Bonnefantenmuseum, Kruisherenhotel, Jan van Eyck Academie. In Maastricht stippel  je met gemak een inspirerende  wandelroute langs deze schitterende iconische gebouwen met vloeren van Bloemen Parket. Maar het familiebedrijf uit Kerkrade  zet ook bij particulieren al 42 jaar de toon met belevende en perfect gelegde vloeren.

“Een mooie vloer is de basis van je inrichting, die je legt voor het leven”, vertelt de gepassioneerde directeur Ingrid Bloemen in de warme showroom in Kerkrade. “Ik zeg altijd: pas als er een mooie vloer ligt, is een woning af. De juiste vloer laat elk interieur beter tot zijn recht komen. Het zijn immers de vloeren, díe zorgen voor sfeer. Kijk maar hier in onze showroom.”

Welke vloer past het beste? Ingrid:  “Mensen krijgen door de interieurbladen en –programma’s een idee welke kant ze op willen. Wij denken samen met interieurarchitecten graag mee over welke houtsoorten naadloos aansluiten bij de gewenste woon- en leefstijl. We zien een opmars van traditionele vloeren, zoals het visgraatmotief of een onbehandelde look als afwerking.  Daarvoor gebruiken we de allernieuwste lak,  die wel beschermt, maar praktisch onzichtbaar is.”

‘Gaat niet, bestaat niet’, net dat stapje verder gaan. Dat is de filosofie die binnen Bloemen Parket van generatie op generatie zorgt voor dagelijkse uitdagingen. Ingrid: “Parket kamerbreed uit in één stuk  leggen? Geen enkel probleem. Of een houten scheepsdekvloer in een badkamer? Fantastisch toch! We willen best vooruitstrevend en soms trendsettend zijn. Neem onze ruw industriële en geluid absorberende vloer in Het Bonnefantenmuseum. Die vind je terug  in Tate Gallery Londen. Maar, ik ben even trots als we voor klanten met aanzienlijk minder budget een mooie vloeroplossing realiseren. Zoals de houten mozaïek vloer, die terug is van weggeweest. Staat heel verzorgd, lekker retro en zit op een bereikbaar prijsniveau van laminaat. Mooi toch?”

Een vloer adviseren en verkopen is één. Maar wat volgens Ingrid wordt onderschat is de know how rond  materiaalkennis, schuren, leggen, garantie en onderhoud.  “Wie een vloer van Bloemen Parket koopt, die kiest voor een totaalpakket. Wij hebben zeven echte ambachtslieden in dienst, waarvan sommigen al dertig jaar.  Zij verstaan de kunst van het leggen en scheppen er genoegen in om in de meest lastige omstandigheden parket op de millimeter precies te plaatsen. Puur vakmanschap, waarin we blijven investeren. In 2015 zijn we tweede geworden op het Nederlands Kampioenschap parket leggen. Dat zegt toch iets over de passie van onze parketteurs. Dit jaar gaan we voor goud!”        

Lees ook