Vol huis bij UNIZO Bilzen

Kennismaking met het UNIZO bestuur

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Vrijdag 22 april 2016

Ruim 100 ondernemers uit Bilzen en omstreken waren te gast op het 3e O - café in Padam aan de Markt in Bilzen. Daarbij was ook een mooie delegatie zakenlieden uit Maastricht aanwezig, die grensoverschrijdend zaken wil doen. Het zegt veel over de ondernemersdynamiek, die er leeft in het Demerstadje. Die positieve attitude was afgelopen week nog heel concreet tijdens de ontbijtsessie met ondernemers en beleidsmensen rond het thema 'Bedrijvige kern'. 

Hierover gaf ook burgemeester Frieda Brepoels tijdens de O-avond dan nog eens haar visie. Ook besprak ze het nieuw te ontwikkelen 'Centrumplan' voor de stad Bilzen.

Na Frieda kreeg ook An Berden het woord. Zij is bedrijfsleider bij de coöperatieve vennootschap Talea, tevens een spin-off van De Winning. Talea werkt rond duurzame tuinen, groene gevels en dit van ontwerp over aanleg tot onderhoud. Daarbij staat 'duurzaam groen'  ook voor het sociale oogmerk, wat betreft tewerkstelling. Tot slot konden de aanwezigen kennismaken met het UNIZO bestuur waar recent een reorganisatie werd doorgevoerd. Zo werd Katleen Wagemans (De Winkelschuur) aangesteld als ondervoorzitter Kleinhandel, terwijl afgelopen week Pascal Peeters (Nebim JRS) verkozen werd als ondervoorzitter voor de commissie KMO. Daarna werd het een heel ontmoetende netwerk avond, met bubbels, hapjes en meer, waar de businesscards vlot van hand tot hand gingen.

 

Auteur en foto's: Jempi Welkenhuyzen

Lees ook