Tijdelijk restaurant neemt plaats La Place in

Lokale ondernemers behoeden oude V&D voor leegstand

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 18 april 2016

Wie door de Grote Staat in Maastricht loopt, en zijn blik richt op het kolossale pand van V&D, hoeft binnenkort niet langer tegen leegstand aan te kijken. Op de begane grond zal het er vanaf 21 mei weer tijdelijk toegaan als vanouds. Op de plek waar tot voor kort het succesvolle concept La Place zat, starten drie jonge ondernemers met een pop-up restaurant dat de naam Van Streek krijgt.

Zoals de naam al doet vermoeden richt het nieuwe, tijdelijke horeca-concept zich op de verkoop van producten uit de regio. Van Streek is een samenwerking tussen twee lokale partijen, Lutio en Groetjes uit Maastricht. 

Lutio is een bedrijf dat zich toelegt op een creatieve invulling van leegstaande panden. ,,Vanuit Centrummanagement Maastricht kwam de concrete vraag om een tijdelijke invulling te geven aan het opvallende gebouw midden in het centrum van Maastricht”, zegt eigenaar Bram Brekelmans. ,,De V&D met haar La Place is verankerd in de harten van vele mensen in Maastricht. Door een zinvolle invulling te geven aan de leegstand hopen we dat de Grote Staat die gezellige uitstraling blijft houden en dat mensen achter de oude La Place-ramen weer kunnen gaan genieten van een kop koffie en een stukje vlaai.”      

Ook centrummanager Paul ten Haaf is blij met de tijdelijke invulling van het pand door zowel retail als horeca in afwachting van een definitieve invulling. ,,Wij zochten en vonden horeca-ondernemers die ervaring hebben met een horeca-pop-up restaurant en waarbij tevens vanuit ‘La Saison Culinaire’ activiteiten en streekproducten centraal staan. Het concept dat nu voorligt beantwoordt aan onze verwachtingen.  

Nadine Pulles, eigenaar van Groetjes uit Maastricht: ,,La Place was een restaurant met een heel goed concept. Door dit concept te combineren met het beste uit de streek willen we het winkelend publiek deze zomer laten kennismaken met de regio. Van de koffie tot de vlaai tot de broodjes, we laten de mensen graag proeven waar wij zo trots op zijn.”

           

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram