Stijlvolle singles ontmoeten elkaar op Château Neercanne

Culinair flaneerdiner blijkt schot in de roos

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 1 april 2016

Of er inmiddels een of meerdere relaties of vriendschappen uit zijn voorgekomen, durft hij niet te zeggen. ,,Want dat laten we graag over aan de mensen zelf.” Wat directeur Peter Harkema van Château Neercanne in Maastricht wél zeker weet is dat het eerste ‘singlesdiner’ op 18 november vorig jaar – in samenwerking met het landelijke relatiebemiddelingsbureau Date for 2 - zo’n succes was, dat hij en zijn team uitkijken naar de tweede editie die op 20 april gehouden wordt. ,,Het was een grandioze avond. Zoveel sfeer, zoveel gezelligheid en dat alles in een geheel ontspannen setting. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een geweldig mooie avond heeft gehad.”

Sfeervol en ongedwongen andere singles ontmoeten in de exclusieve ambiance van een eeuwenoud kasteel,. En dat terwijl je geniet van warmbloedige wijnen en gerechten die je hart sneller doen kloppen. ,,Chateau Neercanne is de plek bij uitstek om een gelijkgestemde tegen te komen, aldus Harkema, die al meer dan drie decennia gastheer is in het enige terrassenkasteel van Nederland op de grens van Nederland en België. ,,In de 31 jaar dat ik hier werk hebben zich alleen al onder het personeel 23 stellen gevormd. Als ik dit verhaal aan tafel vertel, is het ijs meteen gebroken.”

Ook op 20 april zijn Peter Harkema en Marjon Smeets persoonlijk aanwezig om het de deelnemers aan het exclusieve ontmoetingsdiner voor alleenstaanden naar de zin te maken. ,,Het is mijn werk om mensen op hun gemak te stellen en er voor te zorgen dat ze zichzelf kunnen zijn. Daarbij komt dat ik het een hele eer vind om dit te mogen doen. Toen Marjon Smeets van Date for 2 mij vorig jaar voorstelde om op dit punt te gaan samenwerken, was ik was ik al snel overtuigd van de warme, persoonlijke, doelgerichte aanpak die zij nastreeft. Een aanpak die je absoluut niet aantreft bij de vele datingsites op internet.”

Het bijzondere aan Marjon Smeets en haar organisatie is dat ze oprecht van plan zijn leuke singles een duwtje in de rug te geven, aldus Peter Harkema. ,,Bij Date for 2 werken uitsluitend ‘ervaringsdeskundigen’ die lange tijd alleen geweest zijn en hebben ervaren dat de momenten van alleen zijn soms best moeilijk kunnen zijn. Daarbij komt dat het aantal singles om leuke activiteiten mee te ondernemen binnen de eigen vriendenkring doorgaans niet zo groot is.”

Een probleem dat Peter Harkema ook is tegengekomen binnen zijn eigen familie, zo vertelt hij openhartig. ,,De broer van mijn echtgenote Ans werd vijf jaar geleden geconfronteerd met de tragedie het veel te vroeg overlijden van zijn vrouw. Met twee opgroeiende kinderen was het extra zwaar, maar ze sloegen zich er opvallend goed doorheen. Niettemin kwam na een tijdje toch de wens om een nieuwe liefde te ontmoeten.”

Het was mede om deze reden dat de directeur van Château Neercanne eigenlijk meteen ‘ja’ zei tegen het plan om een singlesavond te organiseren, zo laat hij weten. Wat de deelnemende ‘singles’ 20 april kunnen verwachten? ,,Op de eerste plaats een ontspannen aperitief, gevolgd door een mooie wijnproeverij waarbij wij er voor zullen zorgen dat er interactie ontstaat. Daarna gaan we genieten van een flaneerdiner, waarbij onze sommelier voor passende wijnen zal zorgen. En mogelijk nemen we voor het afsluitende dessert nog een kijkje in de keuken, waar we dan de patissier aan het werk kunnen zien.” 

Leuke singles die de speciale ontmoetingsavond wel zien zitten en zich aanmelden, worden tussen 17.30 uur en 18.00 uur ontvangen met een welkomstdrankje naar keuze. De prijs van het arrangement bedraagt 81,84 euro per persoon, waarbij alles is inbegrepen. Wie erbij wil zijn - of gewoon wat meer informatie wil - kan het beste even bellen met Peter Harkema (06-53899257) of Marjon Smeets (06-25002774). Mailen kan natuurlijk ook: directie@neercanne.com of marjon@datefor2.nl

Lees ook